Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Meslek Yüksekokulundaki öğrenci sayısının arttırılması için yeni programlar açmayı hedeflediklerini bunun içinde öncelikle yeni binalara ihtiyaç duyduklarını söyledi.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, düzenlenen kahvaltılı toplantıda ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Meslek Yüksekokulu'nun hedefleri ile ilgili bilgiler veren Henden, amaçlarının okuldaki öğrenci sayısını arttırmak olduğunu söyledi.
Yüksekokul bünyesinde yeni programların açılmasını hedeflediklerini belirten Henden, bunun içinde öncelikli olarak yeni binalara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
YÖK'ten 2012-2013 öğretim yılında 960 öğrenci talep ettiklerini belirten Henden, Biz bu sene, önümüzdeki yıldan itibaren ve daha önceki senelerde olduğu gibi 10 bölüm ve 20 programla eğitim ve öğretimimizi sürdürüyoruz. Bu 10 bölümden 9'u şu anda faal durumda, 20 programdan da 19'u faal durumdadır. Bizim önümüzdeki yıl için YÖK'ten talep ettiğimiz öğrenci sayısı 960'dır. Bin 800 mevcut öğrenci sayımızı da bu talebimize eklersek 2 bin 700'ler civarında öğrenci bekliyoruz. Bizim bu yıl içinde Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, İnşaat Bölümü adı altında da Yapı Denetimi Programları açtık. YÖK'de bize 50 gece ve 50'de gündüz olmak üzere her bölüme 100'er öğrenci olmak üzere toplam 200 öğrenci verdi. Bu bağlamda eğitim ve öğretimimizi sürdürüyoruz, diğer çalışmalarımız da devam ediyor. Bizim asıl hedefimiz öğrenci sayısını arttırmak, ama öğrencilerimizi ülkemize daha yararlı olabilmeleri için bir takım kazanımlarla mezun etmek istiyoruz. Zaten bizim okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz kamuoyunda ve işyerlerinde tercih edilen öğrencilerdir. Bunun yanında teknolojiye ayak uyduran elemanlar yetiştirdiğimiz için kendi imkanları ile kendi işyerlerini açabilecek kapasitede öğrenciler yetiştiriyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Başka programlar açmak içinde çalışmalar yapıyoruz. Ama bunun içinde yeni mekanlara yani yen binalara ihtiyacımız var. Bize bu konuda destek verildiği takdirde öğrenci sayımızın daha çok artacağını ve ülkemize daha yararlı öğrenciler yetiştireceğimize inanıyoruz dedi.