İspanya'dan dönen Alaplı Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje heyeti, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu ziyaret etti.
Okul ve Hayat Eğitiminde Temel Öğeler konulu proje kapsamında, bir grup öğrenciyle birlikte İspanya'ya giden Koordinatör Öğretmen Özlem Yavuz, Resim Öğretmeni Çiğdem Küçükkaya ve Coğrafya öğretmeni Gülay Güner, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu ziyaretlerinde, İspanya'daki gözlem ve incelemelerini paylaştılar. Bir hafta süreyle Madrid'de kaldıklarını ve kendileriyle birlikte giden öğrencilerinin halen Madrid'de olduğunu ifade eden Anadolu Lisesi Koordinatör öğretmeni Özlem Yavuz, Madrid'i çok beğendiklerini söyledi. Gezdikleri okullardaki eğitim teknolojisinin ve imkanların ülkemizdeki okullardan daha üstün olmadığını ifade eden Yavuz, Bizim okullarımız daha tertipli ve düzenli. Ancak, Madrid gerçekten çok gelişmiş ve çok farklı mimari yapıya sahip bir kent dedi.
Yavuz ayrıca 30 Ekim'de İspanyol öğrencilerin de Alaplı'ya geleceğini ve bir hafta süreyle misafir edileceğini de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 30 Ekim'de Alaplı Anadolu Lisesi'nin misafiri olarak gelecek öğrencilerin İlçede en iyi şekilde ağırlanması için Alaplı Belediyesi olarak kendilerinin de katkıda bulunacağını ifade etti. İlçemize gelecek yabancıların Ülkemizin gönüllü elçileri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Onların ağırlanmasında biz de sizlere elimizden gelen desteği vereceğiz. Onları, memnun olacakları şekilde İlçemizden uğurlamak bizim de sorumluluğumuz diye konuştu.