** Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, ATAUM, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve G-9 Gazeteciler Platformu'nun düzenlediği "Avrupa Birliği Eğitim Semineri" Antalya'da yapılacak.

** Seminere  Zonguldak'tan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Kdz. Ereğli Temsilcisi ve Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile  Halkın Sesi Gazetesi'nin Sayfa Editörü Aydın Arslanyılmaz da katılıyorlar.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve G-9 Gazeteciler Platformu işbirliği ile medya mensupları için düzenlenecek olan Avrupa Birliği Eğitim Seminerlerinin ilki 25-27 Haziran 2010 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün düzenlediği yarışmalarda 2005, 2006, 2007 yıllarında dereceye giren Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş ile 2010 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müçdürlüğü'nün açtığı yarışmada ödül kazanan Halkın Sesi Gazetesi Sayfa Editörü Aydın Arslanyılmaz, Antalya'da gerçekleştirilecek seminere davet edildi.

SEMİNERDE ÖNEMLİ İSİMLER
Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Bozkır'ın açılış konuşmasının ardından 'Reform Süreci ve Siyasi Kriterler' paneline oturum başkanlığını Volkan Bozkır yaparken panelistler,  Ankara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Çınar Özen, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Siyasi İşler Başkanı Alp Ay ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir.
2. Oturumun Başkanlığını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Avrupa Birliği Hukuku Başkanı Doç.Dr. Sanem Baykal'ın yaparken, Ankara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Üyesi Doç.Dr. Erdem Denk, ABGS Tek Pazar ve Rekabet Başkanı Erkan Çakıroğlu, Radikal Gazetesi Köşe Yazarı Murat Yetkin, "Gümrük Birliği ve Medya" konularında fikirlerini açıklayacak. Günün üçüncü ve son panelinin konusu ise 'Avrupa Kimliği.' Oturum Başkanlığını Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı H.Burak Erdenir, panelistler ise ABGS Sivil Toplum İletişim ve Kültür Başkanı Faruk Kaymakçı, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof.Dr. Hakan Yılmaz,  Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Nagehan Alçı.

KAPANIŞ COX VE BAĞIŞ'DAN
Avrupa Parlamentosu eski Başkanı, Avrupa Hareketi Başkanı Pat Cox, Devlet Bakanı ve Başmüzakeresi Egemen Bağış'ın kapanış konuşmalarının ardından seminer sona erecek.
Akşam yemeğinin ardından konuklar yat turu ile günün yorgunluğunu atacak. Bektaş ve Arslanyılmaz, 25 Mayıs 2010 Cuma günü İstanbul'dan uçak ile Antalya'ya hareket edecek.