Zonguldak Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 2008 yılından bu yana yürütülen Avrupa Birliği ve Türkiye arasında sivil toplum diyaloğu projesi kapsamında programın devam ettiği belirtildi.

Programın bu dönemine yaklaşık 11 milyon Avro bütçenin ayrıldığı ve AB’nin dokuz politika alanında geliştirilecek projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

 

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada hibe programları, kimlerin başvurabileceği açıklandı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Merkezi Finans ve İhale Birimi işbirliğinde 2008 yılından bu yana yürütülen, Katılım Öncesi Yardım Aracı altında finanse edilmekte olan “Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Projesi” kapsamında programın dördüncü ayağını oluşturacak bu dönemde, yaklaşık 11 milyon Avro bütçeyle, AB’nin dokuz politika alanında geliştirilecek projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

 

Hibe Programları:

 

Çevre; Enerji; Tüketicinin ve Sağlığının Korunması; Adalet, Özgürlük ve Güvenlik; İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi; Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu; İşletme ve Sanayi Politikası; Tarım ve Balıkçılık ile Eğitim hibe programları altında sivil toplum kuruluşlarına yaklaşık 11 milyon Avro hibe desteği sağlanacaktır. Adı geçen dokuz hibe programına ilişkin Türkçe teklif çağrıları www.siviltoplumdiyalogu.org internet adresinde ayrı ayrı yer almaktadır. 

 

Dokuz hibe programı kapsamında proje başına en fazla 150.000 Avro destek sağlanıyor. Sunulan projelerin uygulama süreci en az 10 en fazla 15 ay olabilecek ve proje başvuruları ise İngilizce olarak Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılacaktır. Proje kapsamında gerekli olan diğer ekler ve orijinal formlar için www.cfcu.gov.tr adresinden faydalanılmalıdır. Projeler için son başvuru tarihleri 25 Mayıs ile 1 Haziran 2015 tarihleri arasındadır. (Her programın kendi son başvuru tarihi var.)

 

Kimler Başvurabilir?

·         Sivil Toplum Kuruluşları  (Türkiye’den “Dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları”; AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar)

·         Odalar (TOBB üyeleri hariç),

·         Federasyonlar,

·         Konfederasyonlar,

·         Birlikler,

·         Barolar ve

·         İşçi ve İşveren Sendikaları

 

Önemli Not: Hibe Programları kapsamında Türkiye’den başvuru yapan kuruluşların AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile ortak projeler geliştirmeleri zorunludur. Ayrıca Belediyeler ve Üniversiteler proje kapsamındaki hibelerin içeriği ölçüsünde uygun ortak (eş başvuran) olabilmektedirler.”

 

Daha fazla bilgi için Zonguldak Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezine başvurabilirsiniz.

Adres: Hükümet Konağı, Kat:2 No:210

Telefon: 0 372 253 46 541/1319 e-posta: [email protected]