Zonguldak Valiliği Toplantı Salonu'nda AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir Başkanlığında yapılan toplantıya, Ereğli, Alaplı ve Devrek Kaymakamları, BAKKA, TSO, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ile AB Bakanlığı Zonguldak Sorumlu Uzman Burçe Uygur ile  AB Gönüllü kapsamında yapılan bir proje ile ilimizde 6 ay ikamet edecek olan İspanya Temsilcisi Veronica Ortega Palma ile Portekiz temsilcisi Cassandiza Sofic Pırez Peccica katıldı.
Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi'nin geçen yıl faaliyete geçtiğini hatırlattı.
Kentteki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile merkez ilçedeki sivil toplum kuruluşlarından, AB projeleriyle ilgili 60 personelin görevlendirildiğini ifade eden Özdemir, "Valiliğimiz, Avrupa Birliği İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi işbirliğinde Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik programları kapsamında 57 kişiye bilgilendirme yapılmıştır. Bu yıl kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinde görevlendirilen 30 personele eğitim verildi. Bu personelimiz arasında seçilen 10 kişiye ise eğitici eğitimi verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının proje hazırlama çalışmalarında fiilen desteğimiz devam etmektedir. Valiliğimiz AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi, Eurodesk Temas Noktası YAP Zonguldak Derneği ve Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğü'nün işbirliği ile Bülent Ecevit Üniversitesinde yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla 'Gençler İçin Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı' düzenlenmiştir dedi.
Ayrıca, Zonguldak Vali Yardımcısı Özdemir, 2013 yılında yapmayı planladığı faaliyetler hakkında da yaptığı açıklamada, Kaymakamlıklarımızda oluşturulan AB Ofislerinin ismi konusunda bir standardın olmadığı görülmüştür. Bizim önerimiz büronun AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Bürosu olmasının uygun olacağıdır. Bu isim aynı zamanda e-içişleri sistemine de uygun olacaktır. AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Bürolarına İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün desteği mutlaka sağlanmalıdır. BAKKA'nın teknik destek programı kapsamında ilçelerinde 'Proje Döngüsü Eğitimi' düzenlemeyen kaymakamlıklarımız kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirdikleri personele proje döngüsü eğitimini mutlaka aldırmalılar. Bürolarınızda görevlendirilen personelin merkezimizle sürekli iletişim halinde olması ve periyodik aralıklarla merkezimizi ziyaret etmeleri uygun olacaktır diye konuştu.
Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir'in konuşmasının ardından AB Bakanlığı Zonguldak Sorumlusu Uzman Burçe Uygur tarafından valiliklerin AB sürecinde etkinliklerinin artırılması projesi hakkında katılanları bilgilendirdi.
AB Gönüllü kapsamında ilimize gelen İspanya ve Portekiz temsilcilerinin ise 6 ay ilimizde ikamet edeceği belirtilirken, her Salı günü valilikte toplantıya katılacağı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise, okul ve üniversite de bilgilendirme toplantıları yapacağı öğrenildi.