Daha önce 28 Mayıs 2010 Cuma günü olarak açıklanan Türkiye Partisi Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı'nın açılışının, partinin Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in yoğun programı dolayısıyla 4 Haziran 2010 tarihine alındığı açıklandı. Bir basın toplantısı düzenleyerek değişikliği kamuoyu ile paylaşan Türkiye Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Şevket Kalay; "Bütün gayemiz, genel başkanımızı en iyi şekilde Ereğli'de ağırlamaktır", dedi.

 

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Şevket Kalay, 2 Mayıs 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen partilerinin 8.İl Başkanları Toplantısı'nda, Genel Başkanları Abdüllatif Şener ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, İlçe Teşkilatı'nın açılış tarihinin 28 Mayıs 2010 olarak belirlendiğini hatırlatarak, aynı gün üç programın olması dolayısıyla Şener'in Ereğli ziyareti programının sekteye uğradığını söyledi. Genel Merkez'den kendilerinin aranarak, 28 Mayıs tarihinde Abdüllatif Şener'în üç ziyaret programının olduğu, bu sebeple de Kdz.Ereğli programının çok kısa süreceği bilgisinin verildiğini ifade eden Kalay; "Sayın Genel Başkanımzın, yüz on bin nüfuslu Kdz.Ereğli İlçesi'ne sadece  yarım saatlik bir ziyaret gerçekleştirmesini istemediğimiz için, genel merkez düzeyinde görüşmelerimizi sürdürerek, ilçe teşkilatının açılışının yeni bir  tarihe alınması talebimizi ilettik. Görüşmelerimiz neticesinde Türkiye Partisi'nin İlçe Teşkilatı açılışı 28 Mayıs 2010 Cuma gününden 4 Haziran 2010 Cuma gününe alınmıştır...," dedi.

 

BİZZAT ARADIM

 

Kalay konuşmasında; "Genel Başkanımızı bizzat arayarak, kendilerinden Kdz.Ereğli'ye bir gün ayırmalarını ısrarla istedim ve işi yokuşa sürdüm. Sağolsunlar, kendileri de bizim isteğimizi kırmadılar ve 4 Haziran gününün tamamını Kdz.Ereğli'de geçireceklerini ifade ettiler. Bizim bütün gayemiz, Sayın Abdüllatif Şener'i bir gün boyunca ve en iyi şekilde kentimizde ağırlamaktır...", görüşlerine yer verdi.

Şener'in gelişi ile ilgili bir ziyaret programı hazırlayıp genel merkezlerine gönderdiklerini belirten Türkiye Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Şevket Kalay, bu program onaylanır onaylanmaz da kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydederek, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Sayın Genel Başkanımız Abdüllatif Şener Bey de halkla bire bir diyaloğa girmek istiyor. Kendisi Ereğli'ye çok önem veriyor. Abdüllatif Bey Ereğli'ye ve Ereğli'nin sorunlarına vakıf olan biri. Dolayısıyla da 4 Haziran gününü tamamen Ereğli'ye ayıracak.Ben bir ilçe başkanı olarak, bir partinin genel başkanını kentimize getirmekten çok mutluyum. Amacım da genel başkanımızı kentimizde en iyi şekilde ağırlamaktır. Biz, Sayın Şener'in Ereğli'ye gelmesi için çok mücadele ettik, çok çabaladık. Bunda da başarılı olduk. Ereğli halkının da Sayın Şener'i kalabalık şekilde ağırlayacağını ve onun bilgilerinden istifade edeceğini ümit ediyorum..."