Alaplı Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı'nın ilk görüşmesi tamamlandı. Belediye Çaybahçesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan Alaplı Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı'nın açılış ve yoklama ile başlayan ilk görüşmesinde, önergeyle gündeme alınan 6 madde ile birlikte toplam 10 gündem maddesi görüşüldü.
Kent Konseyi'ne Hasan Demir, Serdar Akyol, Mehmet Yaman ve Emine Çift oy çokluğuyla seçilirken, gündemin 3.maddesinde yer alan "Katı Atık Toplama ve Ücret Tarifesinin Belirlenmesi ve Gelir Tarifesine İlave Edilmesi", üzerinde daha detaylı çalışma yapılmak üzere oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Gündemin 4. maddesinde yer alan "Mevcut Otopark Alanlarında Düzenleme Yapılarak Yeni Otopark Alanlarının Tespit Edilmesi ve Ücret Tarifesinin Görüşülmesi" de oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Meclis'te ayrıca önerge ile gündeme alınan, "Yürüyüş Alanlarına Kondisyon Aletleri Konulması", oybirliğiyle kabul edilirken,  "TOKİ Konutlarında Su Abone Fiyatlarının Belediye Sınırları İçindeki Mesken Fiyatları ile Eşitlenmesi" oybirliğiyle ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
Maddelerle ilgili olarak bilgi veren Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, ilçenin yürüyüş yolu alanı olarak kullanılan Erdemyuva dolgu alanı, Tepeköy Mahallesi yolu, Balıkçı Barınağı ile Yeni Siteler mahallesindeki boş bir alana kondisyon aletleri konulması için gerekli ön çalışmanın yapıldığını bildirdi.
Çimenoğlu, Belediye mücavir alanı dışında olan TOKİ konutları sakinlerine özel olarak su abone fiyatlarında indirim yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığını bildirdi.