Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  İlçe AR-GE birimi “AB HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI VE COMENIUS PROJELERİ TANITIM SEMİNERİ” düzenledi. İlçemizdeki her okuldan 1 İdareci ve 1 İngilizce öğretmeninin katıldığı seminer ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

 

“Seminerde ilk olarak İlçe AR-GE Formatörü Murat KARA yaptığı sunumda ilçemizdeki AR-GE biriminin yaptığı Toplam Kalite Yönetimi faaliyetlerini ve Stratejik Planlama çalışmalarını anlattı. Ayrıca bugüne kadar ki çalışmalarla ilgili istatistik bilgileri verdi.

İlçe AR-GE Formatörü Gürdal ÖZÇAKIR Hayat Boyu Öğrenme Programı ve Comenius Projeleri ile ilgili sunumunu yaptı.

 Daha sonra ise ilçemizde bugüne kadar yürütülen 3 Comenius projesi proje öğretmenleri tarafından tanıtıldı. İlk olarak Vesile Dikmen İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Emel ÇALKAM ve Şehit Madenciler İlköğretim Okulu Müdürü Metin BOZKURT Şehit Madenciler İlköğretim Okulunun Comenius projesi “Eğitimde Müzeler” projesini tanıttılar. İkinci olarak Kdz Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Ebru UZUN Okulunun Comenius projesi “Şehrimin Enerji Geleceği” projesini tanıttı. Son olarak Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni İlçe AR-GE Formatörü Gürdal ÖZÇAKIR Okulunun Comenius projesi “Geleneksel Toplumdan Modern Topluma Geçiş” projesini tanıttı.

 2011 yılı için yeni bir Comenisu Projesi başvurusunda bulunan Kayabaşı Alemdar İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Yasemin KURUBACAK İtalya’nın Bari şehrinde 16-20 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleşen hazırlık ziyareti ile ilgili bilgiler verdi. Seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.”