CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı 2018 yılına yeni umutlarla girmek isteyen vatandaşların maaşlarına yapılan zamların diğer zamlarla kıyaslandığında umutsuzluğa kapıldığına vurgu yaptı.  

 

Ocakçı, yılbaşından itibaren trafik cezalarından ehliyet harçlarına, Damga Vergisi’nden su tüketim bedellerine kadar iğneden ipliğe her şeye yüzde 14.47 ile yüzde 50 oranında zam geldiğini hatırlatarak, görüşlerini şöyle dile getirdi:

Yeni yılda memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıkları ise ocakta yüzde 4, Temmuzda yüzde 3.5 olmak üzere yılın tamamında yüzde 7.6 arttı. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına gerçekleşen 6 aylık enflasyona göre en fazla yüzde 5-6 civarında zam yapıldı.  Çalışanlar, emekliler ve işsizlik başta olmak üzere milyonlarca vatandaş yeni yıla ekside başladı.

Türk-İş'in her ay yaptığı geçim şartları araştırmasına göre, aralık ayı itibariyle 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1608, yoksulluk sınırı 5 bin 238 TL. Bir kişinin aylık geçim maliyeti ise 1989 TL.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu çalışmalarında, asgari ücretin net 2 bin lira olması için kanun teklifi verdi. Kanun teklifinin gerekçesinde, Türk-İş tarafından hazırlanan açlık ve yoksulluk araştırmasına atıfta bulunuldu. Asgari ücretin tespitinde, işçilerin 2017 enflasyon oranı kayıplarının karşılanması ve büyüme rakamlarından paylarına düşeni almaları istendi. Ve her zaman ki gibi Hükümet tarafından ret edildi.

İktidar her zaman ki gibi; işsizliğe, yoksulluğa çare bulmadı. Ekonomiyi, üretimi canlandırmak yerine vergileri vatandaşın sırtına yükleyecek bir bütçe oluşturdu.

Bu yılda anlaşıldı… Ne yazık ki vatandaşımız yine cefa çekecek.  Vatandaşımızın en temel ihtiyaçlarına bile verdikleri zam oranından daha fazla zam ile 1 verip 3 geri alınıyor. Ve kamuoyunun dikkatine sunulması gereken vatandaşımız gün geçtikçe fakirleşiyor.

Ülkemizin gelir dağılımında zengin iyice zenginleşiyor, vatandaşımız ise bütün ekonomik yükü sırtlamak zorunda kalarak gün geçtikçe aç kalmaya mecbur bırakılıyor.

Kamuoyu ve vatandaşımızın bilmesini isteriz ki; Cumhuriyet Halk Partisi olarak  biz Türkiye’nin tüm bu temel sorunlarının çözümüne dair hedeflerimize,  milletimizin azim ve kararlılığıyla ulaşacağız. Vatandaşımızın hak ve hukukunu savunmaya ve vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.