Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odas (ZTSO)ı Başkanı Metin Demir yıllar önce küçük bir çerez dükkânından başlayan bugün 2300 m2’lik işleme tesisinde 26 personel ile günde 12 ton kuruyemiş işleme kapasitesine ulaşan BEDİŞ kuruyemiş üretim tesisini Çaycuma Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında ziyaret ederek Hüseyin Acar, İsmail Derebaşı ve Bekir Acar’dan tesis hakkında bilgi aldı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ile birlikte yaptığı ziyarette Seda Gıda ‘nın tüm kobilerin örnek alması gereken kuruluş olduğu vurgulayarak “ Kentimizin sektörel çeşitliliği için BEDİŞ gibi markalara, Sayın Acar ve Derebaşı gibi başarılı ailelere ihtiyacı var. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden  getirdikleri kuruyemiş işlemek, ambalajlamak, özgün bir marka ile pazarlamak büyük uğraş, risk ,cesaret  ve bir o kadar da bilgi isteyen bir girişim. Odamızın eski üyelerinden Sayın Hüseyin Acar’ı, Bekir ve İsmail kardeşlerimi tebrik ediyorum. Teşvik edilmesi gereken bir kuruluş, tercih edilmesi gereken bir Zonguldak markasını yaratanları gönülden tebrik ediyorum “ dedi.

Metin Demir ile Oda Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya’yı tesisi gezdirerek bilgi veren Seda Gıda yetkilileri Hüseyin Acar, Bekir Acar ve İsmail Derebaşı; bir yıl önce taşınılan Çaycuma Organize Sanayi Bölgesindeki kuruyemiş işleme fabrikasının günde 40 ton ürünü işleme kapasitesine sahip olduğunu, alımı yapılan bazı ithal makinelerin montajının henüz yapılmadığını yeni makinelerinde devreye alınması ile kapasitenin daha da artacağını ifade ettiler. Acar, 26 personel ile gerçekleştirilen üretime bölge halkının büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, “ 9 ana üründe 48 farklı paketleme yapıp tüketiciye sunuyoruz. Diğer makinalarımızın da devreye alınması ile daha iyi bir konuma geleceğiz “dedi. ZTSO Başkanı Metin Demir ve Oda Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya’ya ziyaretleri nedeni ile teşekkür ederek ürünlerden oluşan bir paket hediye etti.

Demir ise odanın yaptığı faaliyetleri hakkında bilgi vererek, geçen 5 yıl içinde kümelenmeye her zamankinden daha fazla değer verdiklerini, sektör buluşmalarını sağlamak, sektörlerin birlik ve rekabet içinde gelişimi için küçük sanayi siteleri ile ihtisas OSB kuruluşları için yoğun mesai harcadıklarını ifade ettiği konuşmasında “ KOBİ’ler mağazacılıktan sonraki, grup şirketi öncesindeki adımdır. SEDA Gıda kurucularını  BEDİŞ Kuruyemişin ulusal marka olması sürecinde emeği geçenleri kutluyorum. Misafirperverliğinizden ötürü teşekkür ederim. ZTSO’yu takip ediniz. Uyarınız, Etkinliklerimize katılın. Küçük Sanayi Siteleri, İhtisas OSB kuruluşlarında amacımız daha fazla özel sektör kuruluşu olsun var olanlar tıpkı BEDİŞ gibi örnek KOBİ olsun. Zonguldak küçük olmasın, büyüsün kabına sığmasın. Her bir İlçemizi İlimizin uzuvları, kolları olarak görüyoruz, büyüyen kol yeter ki Zonguldak’ın kolları olsun diyoruz. Oralarda büyüyen sanayi ile diğer sektörler ile gurur duyuyoruz. Biz her Perşembe günü üyelerimizi ziyaret ediyor, katılımcı bir yönetim için sesinize kulak veriyor. Sizin aracılığınız ve istekleriniz karşılığında yaptığımız çalışmalarımızın özetini aktarıyoruz.” Şeklinde konuştu.