Zonguldak'ta acemi eğitimlerini tamamlayan kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Gazino Müdürlüğü'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından 368. kısa dönem 40 acemi asker yemin etti. 

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan İnan, törende yaptığı konuşmada, Mehmetçiklerin taşıdığı üniformanın yüce Türk ulusunun şerefli bir simgesi olduğunu söyledi.

Yurdun en ücra köşelerinde bu üniformanın Mehmetçiklerin katkılarıyla onurlanacağını belirten İnan, şöyle konuştu:

"Kahraman Mehmetçikler edeceğiniz yemine sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Kıymetli ailelerimiz yaklaşık üç hafta önce kutsal vatan görevini yapmak için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak karşınızda sarsılmaz bir iradeyle dimdik durmakta, sizlerin huzurunda yemin etmek için hazır bulunmaktadır. Sizleri heyecanla selamlayan güzide evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır."

Konuşmanın ardından acemi asker elini bayrak ve silaha koyarak yemin etti. Öte yandan askerlerin yemin törenine katılan bazı ailelerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Törene Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan İnan, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Cevat Bulut, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, bazı daire müdürleri ve asker yakınları katıldı. 

(AA)