Kdz. Ereğli Bozhane Balıkçı Barınağı özellikle balık sezonunda çok yoğun bir trafiğe tanık oluyor. Şu anda da öyle. Türkiye’nin dört bir yanından gelen tırlar, şehrin her noktasında konuşlanıp yüklenmek için sıra beklerken, sürücüleri ise “Ereğli gibi bir yerde nasıl 7/24 açık tuvalet olmaz?” diye sorguluyorlar.

Konuyla ilgili sıkıntılarına, Bozhane’de fotoğraf çekerken gördükleri muhabirimize “Gazeteci misin, yoksa öylesine mi çekiyorsun?” diyerek sorup yaklaşan iki tır sürücüsü, bir bile dokunmadan, bin ah çekerek insanın en temel haklarından olan tuvalet konusundaki sıkıntılarını dile getirdiler.

Adını çok duydukları Ereğli’de 7/24 tuvalet olmamasını eleştirenlerden Metin Özaltıntaş, geceleri tüm tuvaletlerin kapılarında asma kilit olduğunu ve cami tuvaletlerinin kapatılmasından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini belirtirken şöyle konuştu:

Biz balıkçı teknelerinin tuttuğu hamsinin kamyon şoförleriyiz. Bizim burada en büyük sorunumuz lavabo. Yani lavabo yok burada. Gece saat 11’den sonra lavabolar kapanıyor. Kapanınca buradaki vatandaş şoför esnafı sıkıntı çekiyor. Yani buna bir çözüm gelmesi lazım yetkililerden mümkün mertebe. Çok büyük sıkıntı var burada. Lavabo konusunda çok büyük sıkıntı var beyefendi. Tuvaletler gece kilitli. Sabahtan akşama kadar burada insanların yani insanların cebinden parasını alıyor, bütün çay ocakları kafeteryalar falan ama lavabolar kapalı. Buna bir çözüm gelmesi gerekiyor. Yetkililere sesleniyoruz yani mümkün mertebe. Ne yapacağız vatandaş deniz kenarında denizden bir tekne yanaşırsa o da tanıdıksa gidersin oraya. Başka türlü gitme şansın yok. Veya burada bir kenara. Yazık günah topluma karşı yanlış şeyler. “

-