Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'daki patlamanın ardından 8 ay sonra cesedi çıkarılan madenci Engin Düzcük, ölümünün 3.yıldönümünde mezarı başında babası, eşi ve çocukları tarafından dualarla anıldı. 
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Müessesesinde, 17 Mayıs 2010 da meydana gelen grizu faciasında 30 işçi hayatını kaybetti. Taşeron firmada maden işçisi olarak çalıştığı sırada grizu faciasında hayatını kaybeden Engin Düzcük’ü, mezarı başında babası Şükrü Düzcük, eşi Hayriye Düzcük ve çocukları Beyza ve Sıla Düzcük tarafından dualarla anıldı. Babası Şükrü Düzcük, oğlunun ölümünün 3.yıldönümünde yarın 1000 işçi alınacak deseler 10 bin kişi başvurabileceğini ifade etti. Baba Düzcük, 3 yıldır mahkemenin devam ettiğini belirterek "Devletimiz sağolsun maaşı veriyor. Orada 30 kişi öldü. Yarın 1000 işçi alınacak deseler 10 bin kişi iş için müracaat eder. Zonguldak’ın ekmek teknesi madendir” dedi. Grizu faciasında hayatını kaybeden Engin Düzcük’ün eşi Hayriye Düzcük de duygularını şöyle ifade etti: “Acı halen duruyor bir tek zaman geçiyor. Artık çocuklarımla ilgileniyorum. Beş yaşındaki kızımı anaokuluna yazdırdık. Patlamayı duyduğumda eyvah dedim, çünkü bize çalıştığı yeri anlatıyordu. Hangi katta çalıştığını söylüyordu. Televizyonda da o katı söyleyince orada patladığını anladım. Başka ocaklar sönmesin acılar yaşanmasın. Zonguldak’ın kömürü kara ama alın yazıları kara olmasın. Hayat devam ediyor ama eşimin eksikliğini halen hissediyorum.” Engin Düzcük’ün annesi Habibe Düzcük’ün 5 yıldır alzheimer hastası olduğu oğlunun ölümünden haberi olmadığı aynı zamanda sağlık durumunun iyi olmadığı belirtildi. 

OLAY
TTK ekipleri, 20 Mayıs 2010'da kurtarma kafesine yaptıkları donanımla eksi 540 koduna inmeyi başarmış 28 cenaze yer üstüne çıkarılmıştı. Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesetlerine faciadan 8 ay sonra ulaşıldı. Avukattan alınan bilgiye göre, devam eden dava da mahkeme taşeron firmayı yüzde 70, TTK’yı yüzde 30 kusurlu buldu. Grizu faciasında hayatını kaybeden Engin Düzcük’ün 10 yaşındaki kızı Beyza Düzcük, Saltukova İlköğretim Okulu 4. sınıfta eğitim görürken, 5 yaşındaki kızı Sıla Düzcük'ün de bu yıl anaokuluna başladığı belirtildi.