Çaycuma Belediyesinin Muharrem ayının girmesi nedeniyle gerçekleştirdiği aşure dağıtımının ikincisi İstasyon Mahallesi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Memur-Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldığı aşure dağıtımında,  Müftülük görevleri Kuranı Kerim ve ilahiler okudu. Ney dinletisi de etkinliğe renk kattı..

 

Bülent Kantarcı aşure dağıtımına vesile olan Emin Sarıel’e teşekkür ederek şunları söyledi:

 

“Çaycuma’da güzel işler oluyor. Çaycuma güzelleşiyor. Çaycuma’da daha huzurlu ve mutlu bir yaşam için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah ülkemizde yaşanan acılı olaylar, acılı karşılamalar, gencecik fidanların kaybına neden olan kan gölü de biter, yalnızca Çaycuma değil, ülkemizin, dünyamızın her yerine huzur, barış ve mutluluk gelir. Bu etkinliğimizin buna vesile olmasını diliyorum. Aşure aynı zamanda geçmişte yaşanan acı olayları da anımsatıyor. Acı olayların değil mutlu günlerin hatırlanmasını, paylaşılmasını diliyorum. Hepimizin üzerine düşen görev daha iyi yaşanan zamanları çoğaltmaktır” dedi.

Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu’nun yaptığı duanın ardından aşure kazanının başına geçen Başkan Kantarcı,  Arcaklıoğlu ile birlikte halka aşure dağıttı.