Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocaklarında geçtiğimiz Haziran Ayı’nda 253 madenci iş kazalarında yaralandı.
Zonguldak’ta Kurulu bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait müesseselere bağlı maden ocaklarında, geçtiğimiz Haziran Ayı’nda meydana gelen kazalarda toplamda 253 madenci yaralandı.
Kurumun verilerine göre, Haziran 2011’de Kozlu Müessesesi’ne bağlı maden ocağında 46 yaralanma olayı meydana geldi. Kozlu Müessesi’nde 6 Haziran 2011 günü en çok yaralanmanın yaşandığı gün olarak belirlendi. Bu tarihte Kozlu Maden Ocağı’nda 5 yaralanma olayı meydana geldi.
Yine Haziran ayı içerisinde Üzülmez Müessesi’ne bağlı maden ocağında ise 48 yaralanma vakası yaşandı. En çok yaralanma vakası 24 Haziran 2011 günü 5 yaralanma vakası olarak yaşandı. En çok yaralanma olayının yaşandığı yer Karadon Maden Ocağı oldu. 17 Mayıs 2010 faciasında yaşamını yitiren 30 madenci ile uzun süre gündemde kalan Karadon Maden Ocağı’nda, geçtiğimiz ay 103 yaralanma olayı yaşandı.
Çinli firma tarafından bir süre önce onarımı tamamlanarak faaliyete geçen Karadon Maden Ocağı’nda en fazla yaralanma vakası 21 Haziran 2011 günü 8 yaralanma vakası olarak yaşandı. Amasra Maden Ocağı’nda ise geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde 21 yaralanma vakası meydana geldi. Yine 13–14 Haziran 2011 günleri en çok yaralanma olayının yaşandığı günler oldu. Bu tarihlerde peş peşe iki gün altı madenci yaralandı.
Genel Müdürlükte ise geçtiğimiz ay içerisinde iki kaza yaşandı. Armutçuk Müessesi’nde ise 33 kaza meydana geldi. 4 Haziran 2011 günü ise Armutçuk Maden Ocağı’nda 4 yaralı ile en çok yaralı vakasının olduğu gün oldu.