Devrek Belediyesi’nin 2-6 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği “25.Uluslararası Baston ve Kültür Festivali” iptal edildi.

 

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ile Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, konuya ilişkin olarak düzenledikleri basın toplantısında, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olumsuz olayların festivalin iptal edilmesinde önemli bir rol oynadığını, bildirdi.

 

KAYMAKAM AÇIKLADI

Kaymakam Öner şunları söyledi; “Bu yıl 25’incisini yapacağımız Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivalimizi; geçen hafta içinde TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Ocağında yitirdiğimiz 30 madencimizin yasını hala üzerimizden atamamışken, İskenderun’da askerimize yapılan hain saldırı sonucu yitirdiğimiz ve yüreğimizi dağlayan 7 şehitlerimizin acısı ve yine aynı gün Gazze’ye insani yardım amaçlı olarak gönderdiğimiz gemilerimize yapılan saldırı da 16 insanımızı yitirmemiz ve yine belediye çalışanımız, zabıta memurumuz Memduh Bozkurt’u yitirmemizin acısını yaşarken bir festival yapmamızın anlamı olmayacağını düşünerek, bu yılki festival etkinliğimizi iptal etmiş bulunuyoruz” dedi.

 

ACI YAŞIYORUZ FESTİVAL OLUR MU?

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar da, açıklamasında, bu yıl aylar öncesinden planlanan 25.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali’nin 2 Haziran’da başlayacağını, ancak gerek bölgesel, gerekse ülkemizde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle festivali iptal ettiklerini bildirdi.

Ulupınar, şunları söyledi; “Buradan tüm halkımıza sesleniyorum, festivalimizin hazırlanmasında sivil toplum kuruluşları, halkımızın büyük bir özverisi oldu. Ancak Zonguldak’taki göçükte 30 madencimizi, İskenderun’da 7 askerimizi ve Gazze’de insani amaçlı gemimize yapılan saldırılar da yitirdiğimiz insanlarımızın acısını ulus olarak yaşarken festival yapmamızın doğru olmayacağına karar verdik. Bu amaçla festivalimizi iptal ettik, halkımızın üzüntülerini paylaşıyor, ölenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”