Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan çay ocağı, kıraathane, kahvehane, kafeterya gibi işletmelere açık şeker denetiminde bulundu.


Halkın daha sağlıklı ve hijyenik ürünlere ulaşabilmesi için denetimlerini sürdüren Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son olarak ilçede bulunan çay ocağı, kıraathane, kahvehane, kafeteryalar gibi işletmeleri denetledi. Zabıta ekipleri, yaptıkları denetimlerde kullanılması yasak olmasına rağmen açık şeker kullanmaya devam eden işletme sahiplerine kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundular. 8 Eylül 2011 tarih ve 2011/66 sayılı Belediye Meclisi kararıyla bu tür işletmelerde ambalajlı kesme şeker kullanılması kararının alındığını belirten ekipler, konuyla ilgili denetimleri sürdüreceklerini ifade ettiler.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, “Belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığına çok önem veriyoruz. Zabıta ekiplerimiz de halkımızın daha sağlıklı ve hijyenik ürünlere ulaşabilmesi amacıyla yıl içerisinde düzenli olarak denetimlerde bulunuyor. Belediye Meclisimizce; çay ocağı, kıraathane, kahvehane, çay bahçeleri ve kafeteryalar gibi işletmelerde sadece ambalajlı kesme şeker kullanılması kararı alınmıştı.  Karar gereğince, çay ve diğer içeceklerin yanında verilen şekerin hijyenik olmasına çok önem veriyoruz. İşletmelerimizin bu konuya daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Zabıta ekiplerimiz, denetimlerini düzenli olarak sürdürecek ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)