Ortak bir açıklama yapan ADD Kdz. Ereğli Şubesi ile Eğitim-İş Kdz. Ereğli Temsilciliği Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Bölge halkı bu tip acılara zaten alışkındır” sözlerini eleştirdiler.

 

  

TTK Karadon Müessesesi ocağında meydana gelen grizu patlaması olayıyla ilgili yazılı ortak bir açıklama yapan ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök ile Eğitim-İş Kdz. Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran “Her zaman kalanlara sabır dilemek ,doğrusu acımızı hafifletmeye yetmiyor” vurgusunu yaparak şöyle dediler:

SENDİKASIZ İŞÇİLER

Kazaların tamamına yakınının , özel şirketlerce işletilen madenlerde meydana gelmesinin tesadüf olmadığını düşünüyoruz.. Ölen işçilerin çoğunluğu sendikasız. Taşeron şirketlerde 750 ile 1250 lira arasına değişen maaşlarla yerin yüzlerce metre altına inip kazma sallayarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan işçiler; yalnızca gerçekleşen kazalar ve ölümler sonunda akla gelmektedir
         BABALAR GİBİ SATTILAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken benimsediği ve öğütlediği altı temel ilkenin en önemlisi olan devletçilikten vazgeçildiği sürece  bu tip kazalarda yurttaşlarımızı kaybetmeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetin kurumlarını ve kazanımlarını bir bir elden çıkartmaya , Atatürk’ün izlerini  ve eserlerini silmeye çalışan , bu kazanımları “babalar gibi satanlar” bir gün mutlaka Atatürk Türkiyesinde hesap vereceklerdir.

YÜREĞİMİZ YANIYOR

Bölge insanının yüreği yanmakta iken Başbakan’ın olay  bölgesindeki ziyaretinde yaptığı konuşma  açık yaralarımıza  tuz basmıştır.

Hepinizin bildiği ve duyduğu gibi “..Bölge halkı bu tip acılara zaten alışkındır…” ifadesi Türkiye Cumhuriyetini yöneten bir başbakana yakışmamaktadır.

Asıl yüreğimizi yakan bu konuşmaları duyduğu halde o alanda bulunmaya devam eden, alanı terk etmeyen halkın oyları ile Zonguldak ilinin seçilmiş kişileridir.

KORUMA ORDUSUYLA GELME

Sayın Başbakan’a buradan sesleniyoruz;

Sayın Başbakan; bizleri alışık olduğumuz  acılarımızla başbaşa bırakınız, biz o acıları siz olmadan da yaşamasını biliriz. Bir daha sakın buralara kendinizi göstermek için bir medya ve koruma ordusu ile gelmeyiniz.

Sayın Başbakan emin olunuz ki ; etrafınızdaki koruma ordusunun maaşından  daha az, ya da zırhlı arabanızın periyodik bakımına harcanan bir miktardan da az ,  ya da Habur sınır kapısında kurulan mahkeme ve yapılan gösterilerde harcanan paralardan daha az bir miktar ile yapılacak olan denetim , kontrol ve alınacak tedbirle bu 28 can kurtulur idi.

KÖMÜRE DOKUNURKEN ACI DUYACAĞIZ

Bizler Ereğlili’ler, Zonguldaklılar ve inanıyoruz ki tüm Türkiye de yaşayanlar ,kışın sobalarımızda yakmak üzere alacağımız kömüre her kürek vuruşumuzda madende şehit olan Memet’lerimizin , Amet’lerimizin , İbram’larımızın , Hüsen’ lerimizin bedenine dokunuyormuşçasına acı duyacağız.

Ancak hükümetin duyarsızlığını ve ihmalleri ile  vurdumduymazlığını, ne kaybettiklerimizin yakınları affedebilecektir , ne de bizler  affedebileceğiz.”