2009 Yerel seçimlerinde önerilmeyen isimin aday gösterilmesi sonucu başarısız olunduğuna dikkati çeken Ak Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, “Ak Parti deneme tahtası değildir” dedi. İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı da eleştiren Erdoğdu, süreci yakından takip ettiklerini hatırlattı.

 

Ak Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Ormanlı Belediye Başkan adayı olan ancak seçimleri kaybeden Bayram Başol’un yeniden aday gösterileceğine dönük söylemlere tepki göstererek, “Ak Parti deneme tahtası değildir” dedi.

 

CANDAN’A HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Erdoğdu, Önder Gazetesi’ne yaptığı yazılı açıklamasında seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever’e oyun tezgahlandığına dikkati çekti, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a seslendi. Erdoğdu, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’a da gerek 24 derslikli okulun Ormanlı’ya kazandırılmasında gerekse 30 bin TL ödenek çıkartılmasına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“İSTEMEDİĞİMİZ ADAY GÖSTERİLDİ, KAZANILAMADI”

“Ormanlı Beldesinde adayımız henüz belirlenemediği için süreç gayet sakin geçiyor. Aday adayları seçim çalışmalarını kendi şahısları olarak sürdürüyor. Bizler de Ormanlı’ya yakışır bir aday adayı belirlenmesi yolunda çalışmalarımız tavsiyelerimiz, ricalarımız oluyor. Bunu da zaman zaman il ve ilçe başkanlarımıza, milletvekillerimize paylaşıyoruz. Partimiz 2009 yılında beldemizde bizim önermediğimiz adayı gösterdi ve seçim kaybedildi.

 

“ADAYIMIZ BAŞKANLIK İÇİN OY KULLANAMADI”

Kaybetmenin sebebi partimizin veya halkımızdan kaynaklanmıyor tamamen kendi hatalarından dolayı, kendi hataları derken bir vatandaşımıza, ‘Ak partiye neden oy vermediğin?’ dediğimizde, ‘Senin adayın Ormanlı’da oy verdimi ki ben vereyim’ diye tepki gösterdiler. Zamanın adayı Bayram Başol muhtar adaylığı için Başören köyünde ikametini Ormanlı Merkezde evi olduğu halde almadı ve seçimlerde oy kullanamamıştır. Kaybettiğimiz oy oranı Cumhuriyet Halk Partisi ile aramızdaki fark 33 idi. Bayram Başol’un evinde 17-18 oy vardı biz 33’ün yarısını alırsak seçimi kazanıyorduk.

 

“AÇIKÇA SÖYLÜYORUZ”

Bu yüzden seçimi kaybettik. Yine önümüzde yerel seçimler var daha bir çok olaylar var bunları ifade etmek de istemiyoruz. Seçim kaybetmemizdeki faktörleri saymak istemiyorum. Ak Parti deneme tahtası değildir. Ak Parti Türkiye genelinde 2014 yerel seçimlerinde oy potansiyeli olarak en üst seviyeye gelmesini diliyorum bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılacak olan yanlış bir aday tespiti partinin Ormanlı’da seçimi kaybetmesine neden olacaktır bunu da buradan açıkça söylüyoruz.

 

“ADAY ADAYIYIM DİYORDUM”

Sizde biliyorsunuz ki ben 2009 yılından bugüne kadar 2014 seçimleri için aday adayıyım diyordum yalnız Yaşar Sever Başkanım Ak Parti’ye geçtikten sonra o fikrimden vazgeçtim. Yaşar Başkanımın bu üzücü kaza geçirmesi sonucu biz bu işi askıya aldık önemli olan önce sağlıktı. Ormanlı’da bizim kadar saygıdeğer bu işe ehil olan insanlarımızın aday olmasını istediğimiz için adaylığımızı açıklamadık. Yanlış bir aday konulduğu takdirde onu da partimin ve halkımızın takdirine bırakıyorum.

 

İLÇE BAŞKANI SÖZ VERDİ

Yaşar Sever Başkanımı Ak Partiye davet ettiğimizde İlçe Başkanımız Fatih Çakır, beraber yaptığımız toplantılarda başkanımıza söylediği aynen şu idi, “Başkanım Ak Partiye enin geçmeni öncelikli olarak Ormanlı’nın çıkarlarını düşünerekten ve senin Ak Parti Ormanlı kurucularından olduğun için seni tekrar aramızda görmek istiyoruz önümüzdeki 2014 yerel seçimlerinde sen aday olmak istemediğin takdirde senin bize tavsiyelerine uyup o aday üzerinde yoğunlaşacağımıza söz veriyorum” dediğini biliyoruz. Yalnız bugünkü yaşanan durum bu şekil olmadı Ormanlı’da Fatih Çakır başkanımız daha adaylar belirlenmemişken tek adayı Bayram Başol’u alıp diğer 2 adayı da kenara iterekten Ormanlı’da esnaf gezisi yapmıştır bu Ormanlı halkımızdan teşkilatımızdan büyük tepki görmüştür.

 

İLÇE KONGRESİ YAPILAMADI

Partimizin yapılamayan ilçe kongresi sürecinde kendi bulunmuş olduğu listeyi desteklemediğimiz için hala daha Ormanlı Belde teşkilatı ile uğraşmaktadır. Ben Sayın Başkanıma rayında yürüyen bir belde teşkilatı ile uğraşmaktansa her hafta düzenli toplantılarını yapan teşkilat ile uğraşmaktansa aday belirleme çalışmalarında daha hassasiyetli davranmasını rica ediyorum”