Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Ali Ayaroğlu, “KAMUOYUNUN DİKKATİNE” başlıklı açıklamasında, kendisinden bazı gazetecilerin para istediği yönündeki iddiasıyla ilgili olarak AK Parti Çatalağzı Belediye Başkan adayına “ilkeleri ve onuru ile mesleğini yapan basın emekçilerimizi rencide etmiş ve tüm camiayı töhmet altında bırakmıştır” vurgusunu yaparak, “isim isim açıklayın çağrısı yaptı.


Ayaroğlu’nun açıklaması şöyle:


AKP Çatalağzı Belediye Başkan Adayı Ersun Gülser’in 6 Mart tarihli Halkın Sesin Gazetesi’nde yayımlanan “Bu iddialarla ilgili olarak siz haber yaptınız. Başka Gazeteciler bu iddialar üzerine bana geldi para istedi” sözlerini hayret ve şaşkınlıkla karşıladık.
Gazetecilik bir kamu görevidir; gazetecinin temel amacı haber ve yorum üreterek halkı ve kamuoyunu bilgilendirmektir…
Sayın Ersun Gülser’in “Bu iddialarla ilgili olarak siz haber yaptınız. Başka Gazeteciler bu iddialar üzerine bana geldi para istedi” sözleri ilkeleri ve onuru ile mesleğini yapan basın emekçilerimizi rencide etmiş ve tüm camiayı töhmet altında bırakmıştır. 
Sayın Ersun Gülser, sizden kimler ne istediyse çıkın isim isim açıklayın. Kimin ne olduğunu herkes bilsin. Aksi halde ÇGD olarak gerekenin yapılacağının bilinmesini isterim.