Afişinde; “Yazan-Derleyen Cihangir Amca, Yöneten Naile Bingöl-Cihangir Amca, Işık-Ses Kontrol Barış Atik, Kostüm Dekor; Hasan Bingöl, Selma Amca, Esra Gerçik, Nur Kaçar, Oyuncular; Ata Amca, Aziz Şanlı, Barış Atik, Berk Sönmez, Can Gerçik, Can Güler, Cihangir Amca, Erol Otu, Hicran Karaca, Irmak Türüdü, Melda Güllü, Müfit Baykurt, Naile Bingöl, Nermin Bektaş, Onur Can Bakır, Orhan Koç, Özgür Kaçar, Özkan Yıldız, Selise Emilli,  Sezai Çimenoğlu ve Ali Deliak Daima…” yazıyor.




Kdz. Ereğli Sanat Kurumu’nun Tiyatro Kolu’nun son oyunun kadrosundaki bu isimler, “Oyuna Geldik” oyununu sahnelediler Atatürk Kültür Merkezi’nde. 13 Mayıs gecesi tiyatro severlerin doldurduğu salonda, adım atacak yer yoktu. Oyun başladığında, kendilerini anlattı Sanat Kurumu’nun oyuncuları ve yönetenleri. Bu anlatım arasında, maddi olanaksızlıklara vurgularında, elektrik harcamalarından dolayı Naile Bingöl’den nasıl çekindiklerini de ifade ederken, kahkahalarını tamamen özgür bıraktılar.

“Acıklı Güldürüklü Tiyatro”nun konusu ise yaşamımız içinde sürekli kandırılmamız hicivli bir biçimde öyle güzel ve farklı anlatılmaktı. Anlattılar. Onlar anlattıkça,  salondakiler de coşkuyla alkışladılar oyunu ve  oyuncularını.

Ve final..

Anlayan anladı. Çok şey söylemeye gerek yok!




Haber: Eyüp Bektaş