Devrek Belediye Meclisi'nin aldığı kararın ardından kıraathane ve çay ocaklarına yönelik yeni düzenleme getirdi. Belediyenin, Şekerime Dokunma, Beni Hasta Etme kampanyası kapsamında işletmeciler, çay şekerlerini açıkta servis edemeyecek.
Devrek'te çay satışı yapan çay ocağı ve kıraathanelerde kesme şekerlerin açıkta servis edilmesi Devrek Belediye Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Yeni bir proje geliştirmek için Devrek Belediye Meclisi'nce karar alınarak Şekerime Dokunma, Beni Hasta Etme uygulamasını başlattı. Bu kapsamda kıraathane ve çay ocaklarına yönelik getirilen düzenleme söz konusu işletmelere de tebligat olarak gönderildi.
Çay şekerlerinin ambalaj içinde kapalı halde müşteriye verilmesi gerektiğini vurgulayan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Yeni bir uygulama başlattık. Açıkta servis edilen çay şekerlerinin anında tüketilmemesi halinde gün boyu elden ele dolaştırılabiliyor, hem vatandaşlarımızın, hem de ilçemizi ziyaret eden ve söz konusu işyerlerinde çay tüketen konuklarımızın sağlığını bir nebze olsun garanti altına almayı hedefliyoruz. Kurallara uymayan işletmeler hakkında cezai yaptırımlar uygulanacak diye konuştu.