Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Zonguldak Valiliği tarafından Ereğli'deki köylerde bozuk stabilize yolların acil bakımının sağlanması için 40 bin liralık ödenek sağlandığını bildirdi.

Çay, Ereğli Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda, İl Genel Meclisi Üyeleri ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen Köylere Hizmet Götürme Birliği bilgilendirme toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, amaçlarının bu ödeneğin en adil kullanımını sağlamak olduğunu söyledi.

"ACİLİYET GÖSTEREN YERDE DEĞERLENDİRİLECEK"

Çay, ödeneklerin daha sonrada geleceğini, mevcut ödeneğin çok aciliyet gösteren yerlerde değerlendirileceğini ifade ederek şöyle konuştu: Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak toplanmış bulunuyoruz. Sayın Valimizin köylere stabilize malzeme alınması için sağladığı 40 bin liralık bir ödenek var. Bu ödenekle sağlanan malzemelerle, durumu çok aciliyet arz eden stabilize köy yollarımızın bakımını sağlamak için toplanmış bulunuyoruz. Tabi bu malzeme çok aciliyeten arz eden yerler için kullanılacak. İleride yine ödenek gelecektir ama öncelikle aciliyet arz eden yolların saptamasını yapacağız. Bu malzeme toplam 6 bin 250 tondur.

"NEREYE NE KADAR HARCANDIĞINI BİLMELİDİR"

Bir muhtar köyünde neye ihtiyaç var bunu bilir ve verilen malzemenin nereye ne kadar harcandığını bilmelidir. Herhangi bir vatandaş sorduğu zaman bunu açıklayacak olan yine o makamdır. Onun için, bilgi paylaşımı yaparak, yatırımlar hakkında bilgilendirme yapma amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Muhtarlarımızı dinleyeceğiz. Onların taleplerini de göz önüne alarak mevcut malzemenin aciliyetleri gözeterek en adil dağıtımını sağlayacağız

Toplantıda İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, İl Genel Meclis Üyeleri de hazır bulundu.