AK Partili Alaplı Belediye Meclisinin üyesi Hüseyin Öztürk, ilçede  otopark ve trafiğin akış yönleriyle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu bildirdi.

Öztürk, otopark ile ilgili tek düzenleme zam yapmaktan ibaret olmaması gerektiğini ilçedeki otopark sıkıntısını bir önce çözüme kavuşması için ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtirken sözlerini şöyle dile getirdi:

“İlçemizin en önde gelen sorunlarından bir tanesi otoparktır. Otopark sıkıntısı vatandaşımızın gündelik hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Her gün bu konuyla ilgi problemler yaşanırken vatandaşlar bu konuyla ilgi bir birine giriyor. Kavgalar dövüşler oluyor. O yüzden bizim ciddi olarak en kısa sürede bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Biz bu konuyla ilgili aylar öncesinden hatta yıllar öncesinden imarda uygulanan otopark uygulamasıyla başlanmasını önermiştik. Bu gün için bizim şehir içerisinde yaşadığımız otopark sıkıntısını adım, adım yeni konut alanları dada yaşanmaya başlandı. Çünkü 10 tane konuta 3 tane otopark yeri Türkiye'nin gerçekleriyle kesinlikle örtüşmüyor. Alaplı'nın gerçekleriyle örtüşmüyor. Bu konuda yasal düzenleme yapılacak ama onu beklemedense Alaplı'ya mahsus çalışmayı bir an önce yapmak gerekiyor. Şehir içerisinde otopark hizmeti ile ilgili en küçük bir ilerleme yok tam tersi geriye gidiş var. "


ALİALP CADDESİNDE GİRİŞ YOK

Öztürk, Eskiden eski pazaryerini olduğu şehir içindeki otopark alanına Alialp caddesinden direk giriş olduğunu belirterek, "Oraya ayrıca bir personel koymak gerekiyor diye o giriş kapatıldı. Otoparka ulaşmak birazcık daha zorlaşmış oldu. Daha önce otopark alanı olarak belirlediğimiz noktalar vardı. Bu gün bakıyoruz oralarda otopark görevlileri yok. Düzensiz parklar yapılıyor. Sanayi sitesini içine gidin bir çok hurda araçlar var, ama orada düzensiz parklarda var.Oradaki esnafımız sıkıntılı şuanda. Bunlar ilçede ticari zorlaştıran şeyler." dedi.


ACİLEN ÇÖZÜM

Otopark meselesi ve şehir içindeki trafik sorunu çözmek için Belediye Başkanı Nuri Tekin önderliğinde toplanılması gerektiğini söyleyen Öztürk,  "Bu otopark meselesini topyekun bir ele almamız lazım.Trafiğin akış yönleriyle ilgili yeniden bir düzenleme yapılabilir mi? yapılamaz mı? Belediye Başkanın önderliğinde,İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, sivil toplum kuruluşları ve esnafımız ile oturup tartışmamız masaya yatırmamız gerekiyor.Bu sorunu bir an önce çözmemiz gerekiyor ciddi sıkıntılar var."