CHP Belediye Meclis Üyesi Bahattin Arı, Yenimahalle Muhtarı Ziya Özgül'ü ziyaret etti. Arı, Özgül'ün muhtarlık makamında önce sorunlarını dinledi, daha sonra birlikte mahalle turuna çıktı. Muhtar Özgül, Arı'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ve artık muhtarlık işlevinin kalmadığını belirtti. Özgül, belediyenin arsa birim fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, "Buradan yüklü bir araç geçerken elektrik direğini yıktı. Neredeyse bir aydır BEDAŞ'ı arıyoruz ve bize ampul olmadığını söylüyorlar. Ondan sonra Zonguldak'ta hırsızlık olayları arttı diyorlar" dedi. Yenimahalle Muhtarı Ziya Özgül, belediyenin arsa birim fiyatları konusunda şikâyetleri olduğunu bu fiyatların daha aşağıya çekilmesi gerektiğini savunurken şunları söyledi;
 "Mustafa Tamer Caddesi'nde kanalizasyon, yol, merdiven sorunu var. Dilektepe Sokak'ta kanalizasyon problemi var, kanalizasyon çukurları var. M.Tamer Caddesi'nden Uzunkum'dan bu tarafa gelirken ancak sırt tarafında kooperatif oluşur. Yüzde 70 meyilli araziye kooperatif olmaz. Buranın öyle Site ayarına gelmesi söz konusu değil.  Kilimli, Karadon ve Gelik mahallelerine giden su borusu buradaki yoldan geçiyor. Bu boru patladı, ona da bir çare bulamadık. Acil müdahale edilmesi gereken yerler için kendine has makineleri olması gerekir. Belediye bu konuda bize yardımcı olamıyor. Kanalizasyonlarımızın büzleri değişmesi gerekiyor. Mahallemize zarar veren üç tane baz istasyonu var. Bunların kaldırılmasını istiyoruz. Bu baz istasyonları insanların, özellikle öğrencilerimizin psikolojisini bozuyor. Biz bir de buraya düğün salonu yaptırmak istiyoruz. Mahallemizde çöp toplama konusunda bir sıkıntımız yok. Ama çöple ilgili en büyük sorunumuz; Bağlık Mahallesi'ne yapılan Çöp Transfer İstasyonu yerleşim alanı olduğu için bizim için sıkıntı yaratıyor. İsmail Eşref'in bu konuyla ilgili mücadele verdiğini ve çözeceğini biliyorum." Meclis Üyesi Bahaddin Arı, Çöp Transfer İstasyonu ile ilgili belediye olarak çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Acil olarak yer aradıklarını ve bu konuda son aşamaya geldiklerini belirten Arı vatandaşın bu tür konuların teknik kısmını bilemediğini ama vatandaşın neticede haklı olduğu açıklamasını yaptı. 
Yenimahalle Muhtarı Ziya Özgül İsmail Eşref'i gelecek için seçtiklerini söyleyerek, "Ben torunlarımı ve yeğenlerimi düşünerek İsmail Eşref'i seçtim. Belediyenin de bazı sorunları var, bunların farkındayız. Öncelikle seçtiğim insanın rahat etmesini isterim. Ama şimdi o da rahat değil, ben de rahat değilim. Onun için fazla bir şey söyleyemiyorum" diye konuştu.