Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi) Acil Servisi,  500 bin TL'yi aşkın yatırım ile yenilenecek. Rektörlükte protokol imzalanırken, servisin ismi ise "Nizamettin Velioğlu Acil Servisi" olacağı açıklandı. 
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in makam odasında gerçekleşen ön protokol imza törenine, İşadamı Ümit ve Vahdettin Velioğlu kardeşler ile eşleri katıldı.
ZKÜ Rektörü Özer, Velioğlu kardeşlerin kadirşinaslık örneği gösterdiğini söyleyerek, teşekkür etti. Bölgedeki işadamlarına da çağrıda bulunan Rektör Özer, "Tıp Fakültesi hastanemizin fiziki yapısı özellikle yetişkin ve çocuk acil servislerinin iç içe olması, rahatsızlık veriyordu. Bunun değiştirilmesi, son derece modern teknolojinin yerleştirilmesi için yaklaşık 500 bin TL'yi aşkın bütçeye ihtiyaç vardı. Gösterdikleri kadirşinaslık ve üniversitemize destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizde bu duruma karşı, senatomuzda Acil Servis'in isminin Velioğlu kardeşlerin babası Nizamettin Velioğlu'nun ismi verilmesi kararını aldık. Hepimize hayırlı olsun" dedi.
Velioğlu kardeşler ise 2 ay önce kaybettikleri babaları Vahdettin Velioğlu'nun hayır işlerindeki misyonunu devam ettirmenin yanı sıra insanlar için önemli böyle bir hizmeti üniversite gibi bir kurum vasıtasıyla vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından ise Rektör Özer ve Ümit Velioğlu, protokollere imza attı. Karşılıklı el sıkışmanın ardından imza programı sona erdi.