Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Uysal, Atatürk Devlet Hastanesi yetkililerine çağrıda bulundu

 

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, dün bir basın açıklaması yaparak Atatürk Devlet Hastanesi yöneticilerinin; vatandaşa yakışır hizmet kalitesine sahip yeni Acil Servis Ünitesi’nin hizmete açılması konusunda girişimde bulunmaları gerektiğini söyledi.

Ünite tadilatının geciktirilmesinin Zonguldaklı vatandaşların mağduriyetini artırdığını söyleyen Uysal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“İNŞAATIN TAMAMLANAMAYIŞI HİZMETİ ENGELLİYOR”

 

 “Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi, fiziki ve tıbbi koşulların yeniden yapılandırılması amacı ile Temmuz ayı itibariyle tadilat altına alındı. Acil Servis hizmeti; tadilat süresince, önceden fizik tedavi ünitesi ve personel yemekhanesi olarak kullanılan bölümde verilmeye başladı. Fiziki şartların yetersiz olduğu bu bölümde acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesi hizmette aksaklıklara neden oluyor. 24 saat hizmet veren bu serviste hasta gözlem bölümlerinin yetersizliği, röntgen, laboratuar, tomografi ünitelerinin acil ünitesine olan uzaklığı, fiziki koşullar kaynaklı hasta mahremiyetinin sağlanmaması bu aksaklıklara verilebilecek bazı örneklerdir. Eski Devlet Hastanesi’nde hizmet veren acil servisteki hasta sevkleri, bölgemizin mevsimsel koşullarından dolayı yaşanan hasta sayısı artışı göz önüne alındığında acil ünitelerinin en yoğun çalıştığı bu dönemde; yeni acil servis ünitesi inşaatının tamamlanmaması vatandaşlarımıza verilen sağlık hizmetini olumsuz etkileniyor.”

 

“HASTALARIN MAĞDURİYETİ SÜREKLİ ARTIYOR”

“Hastane yetkilileri tarafından Temmuz 2010’da yapılan basın açıklamasında 3 ay içerisinde bitirilmesi planlanan acil servis tadilat işlemlerinin halen durdurulmuş olup bu süre içerisinde bitirilemeyeceği bir gerçektir. Tadilat amacıyla yıkımı yapılan acil servis ünitesinin yetkili makamlarca onaylanmış tadilat projesinin olmayışı, tadilatla ilgili halen yapım ihalesi gerçekleşmemesi hastane yöneticilerinin konuya gösterdiği ciddiyeti ortaya koymaktadır. Yasal prosedürler izlenerek tadilat için maddi kaynak sağlanabilecek böylesine önemli bir ünitenin tadilatının geciktirilmesi Zonguldaklı vatandaşlarımızın mağduriyetini sürekli kılmaktadır. Maden kazaları, trafik kazaları, adli olaylar, acil cerrahi ve dahili hastaların yoğun olarak başvurduğu bu ünitenin tadilatının plansız bir şekilde yapılmasından dolayı gecikmesinin izah edilebilir bir tarafı yoktur. Halen hizmet verilmekte olan Acil Servis Ünitesi’nde kaliteli ve itinalı hizmet sunumunun sağlanması mümkün olmamaktadır. Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticileri; konuya ciddiyetle yaklaşarak vatandaşlarımıza yakışır hizmet kalitesine sahip yeni Acil Servis Ünitesi’nin hizmete açılmasını sağlamalıdır.”