Karadeniz Bölgesi'nde son haftalarda meydana gelen sel felaketinin yol açtığı hasar, giderilmeye çalışılıyor. Geçici barınma ve iaşe yardımlarının yanı sıra altyapı hasarlarının giderilmesi için kaynak temin ediliyor.
Afet sonucunda yıkılan ya da ağır hasar gören konutların nakli için tespit çalışmaları da büyük ölçüde devam ediyor. Uzmanlarca nakli önerilen konutlar için Bakanlar Kurulu kararının alınması gerekiyor. Kararın ardından konutların daha güvenli yerleşim yerlerine nakli için çalışma başlatılacak ve hak sahiplerine 2 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli konut yapılacak.
Zonguldak'taki hasar tespitlerine göre ise, 150 konut ve 321 işyerini su bastı. Evlerine su giren ve eşyaları zarar gören afetzedeler için de aile başına 300-500 lira arasında acil yardım ödeneği dağıtıldı.  Altyapı hasarlarının giderilmesi için Zonguldak Valiliği'ne, 300 bin lirası İl Özel İdaresi'ne, 30 bin lirası Gökçebey Belediyesi'ne, 40 bin lirası Gülüç Belediyesi'ne, 25 bin lirası Çaycuma ve Karapınar ilçesine olmak üzere toplam 395 lira acil yardım ödeneği gönderildi.