* TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen grizu patlamasının üzerinden yaklaşık 3.5 ay geçerken, kuyuya düştükleri tahmin edilen 2 madencinin cesetlerine ise hala ulaşılamadı.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Karadon maden ocağında meydana gelen grizu patlaması ile oluşan göçüklerde Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesetlerine rastlanılmaması, cenazelerini alamayan aileleri büyük üzüntüye uğrattı. Madencilerin düştüğü tahmin edilen 735 metre derinliğindeki kuyunun onarılmasına yönelik çalışmalar sürerken, Çinli mühendislerden oluşan bir ekip de madende incelemelerde bulundu.
VİZE SORUNU VAR
Saltukova'da yaşayan kayıp işçilerden Engin Düzcük'ün eşi Hayriye Düzcük, cenazelere biran önce ulaşılmasını istedi. TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın yanına kadar gidip bilgi almak istediğini belirten acılı eş Düzcük, madendeki kuyunun onarılması için Çin'den ekip geleceği ve bu ekipteki firma işçilerinin yaşadığı vize sorununun çözülmesinin ardından çalışmalara başlanılacağının belirtildiğini söyledi.
ANNEM HERGÜN AĞLIYOR
Dursun Kartal'ın oğlu Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Turgut Kartal da, babasını kaybetmenin acısının yanına, cenazesini teslim alamamanın da eklendiğini ifade ederek, ''Babamızın halen ölü bedenini göremedik. Böbrek hastası annem her gün ağlıyor. Babamızı her sorduğumuzda 'Çin'den işçiler gelecek, makine gelecek' diyorlar. Ülkemizde bu onarım işini yapacak kimse yok mu? Babamızı biran önce bize teslim etsinler'' diye konuştu.