Çaycuma'da 6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında hayatını kaybeden 15 kişiden 5'inin cesetlerine 9 aydır ulaşılamadı.

Çaycuma'da, karayolunu şehir merkezine bağlayan 61 yıllık köprü 6 Nisan 2012 günü çöktü. Köprüde seyir halinde olan otomobil ve minibüs sulara gömüldü.
Kazada, İsmail Örenbaş, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Aziz Gülşen, Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkara, Kadir Saraç, Serdar Saraç, Alim Başören, Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Adaklıoğlu, Ali Rıza Kaya, Filyos Irmağı'nda kayboldu.

BABASINI VE YEĞENİNİ KAYBETTİ
Köprüde çalışmalar 270 gündür sürerken, faciada babası ve yeğenini kaybeden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti. Koku ve hayvanların hareketlerinden faydalanmak istediklerini belirten Gülşen, şöyle dedi: "Yapılan aramalar tamamen ihtimale karşı, varsayıma dayanılarak, muhtemelen oradaki arazi yapısından kaynaklanan, selin suyun geldiği noktada, takılabilecekleri, tıkanabilecekleri bir noktadır. Belediyemiz köy hizmetlerinin kepçesiyle çalışmalara devam etmektedir. Çok zor olsa da umudumuzu korumak istiyoruz.
Gözümüz kulağımız bu çalışmalardadır. Ailemin de gözü kulağı bu çalışmalarda, her an her dakika çıkıverecekmiş gibi bir umut içerisindeler. İmkanların el verdiği ölçülerde, biz çalışmaların devamından yanayız. Yabani hayvanların, kuşların, zaman zaman bedenlere ulaşmasında faydası oluyor.
Yabani hayvanlar, kuşlar ırmak yatağında bir noktada yoğunlaştığı takdirde, orada mutlak surette bir durumla karşı karşıya kalınabiliyor. Bu nokta itibariyle, biz kokudan hayvanların hal ve hareketinden faydalanmak istiyoruz.
Çaycuma'da köprü faciasının yaşandığı bölgede facianın boyutu havadan çekilen fotoğraflarla daha da önem kazandı. Kurtarma ve arama çalışmalarının havadan askeri helikopterle yapılması nedeniyle havada fazla kalamayan gazeteciler, planörle Filyos Çayı üzerinde görüntü almıştı.

KAYIPLAR
Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenci 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na hâla ulaşılamadığı belirtildi.

YENİ KÖPRÜ YAPILDI

Facianın ardından, yapımına başlanan yeni köprü inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken ışıklandırması yapıldı.
Yeni köprünün ışıklandırılmasından memnun olan vatandaşlar, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve ekibine teşekkür etti.