Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e başsağlığı ziyaretinde bulundu. Zonguldak’ın da bir maden şehri olduğunu hatırlatan Başkan Akdemir, Soma acısını paylaştıklarını ifade etti.

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i Kültür Merkezi’nde konuk etti. Soma’da meydana gelen maden faciasından büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, “Acılarınızı paylaşmak ve geçmiş olsun dileklerimizi iletmek nedeniyle böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Zonguldak’ta bir maden kenti ve bu nedenle Soma’daki acıları derinden yaşıyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Temennimiz bu yaraların biran önce sarılmasıdır. Hayatını kaybeden maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, yaşanan olayın sadece Türkiye’de değil, dünyada da büyük üzüntüyle karşılandığının altını çizerek, “Soma’da yaşanan üzücü olayın etkisinden kurtulmak mümkün değil. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Söylenecek fazla söz yok. ‘Keşke yaşanmasaydı’ diyoruz. Tarif edilemez duygular içerisindeyiz” sözleri ile konuştu. 
 

 

(Haber Merkezi)