Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığına yaptığı “Acil Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetkisi” başvurusunun kabul edildiği şöyle bildirildi:

Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği 04.02.2014 tarih ve 28903 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Alanı Sertifikalı Eğitim Bilim Komisyonunca hazırlanan standartlar kapsamında; BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Acil Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Merkezi” başvuru dosyası hazırlanarak Sağlık Bakanlığına iletildi. Yapılan incelemelerde, III. Seviye Acil Servis olarak hizmet veren ünite ile eğitim için gerekli fiziki altyapı, eğitmen ve personel durumunun yeterliliği sağlandığı tespit edildi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun 30.12.2016 tarihli duyurusu ile Merkez; Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul ve Samsun illeri ile birlikte,  “Acil Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Uygulama Yetkisi Alan Eğitim Merkezleri” arasında yer aldı. Bu haliyle Zonguldak ve Batı Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere 81 vilayetteki kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan tüm hemşireler sertifikalı eğitim programlarından faydalanabilecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.B.Hakan Bakkal eğitim merkezinin Zonguldak’taki kamu ve özel hastanelerin çalışanlarının yanı sıra, çevre iller için de büyük önem arz ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

Bu sertifikalı eğitim programı ile amacımız; hastalara uygulanacak tüm cerrahi girişimlerde ve uygulamalarda etik ve yasal ilkeleri gözetebilen, steril ve aseptik şartları bilen, hızlı ve doğru karar verebilen, kararlarını uygulayabilen, akut durumlarda müdahale yetisi üst düzeyde olan, koruyucu ve geliştirici girişimlerle bireyin yaşam fonksiyonlarının sürdürülmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip, sorun çözme becerisi gelişmiş, mesleklerinde uzmanlaşmış acil hemşireleri yetiştirmektir. Zonguldak ilinde ve Batı Karadeniz bölgesinde bir ilk olan program ile Üniversite, devlet ve özel hastanelerin Acil Servislerinde görev yapan hemşirelere, zorunlu olan ve daha önceden 6 hafta süre ile farklı illere gitmek ve konaklamak zorunda kalan hemşire/ATT ve hemşirelik yetkisi almış ebeler, artık kendi şehrimizde eğitim alabileceklerdir. Eğitim merkezimiz ilimizdeki kamu ve özel hastanelerin çalışanlarının yanı sıra, çevre iller için de büyük önem arz etmektedir. Sağlık Bakanlığının mevcut ve standart çalışmaları devam eden sertifikalı eğitim programları Merkezimizce yakinen takip edilmekte olup, diğer dallarda da eğitim merkezi yetki belgesi çalışmalarımız devam etmektedir.”