Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun emekli Emniyet Müdürü olan babası Erdal Karakurdu:

"Çok sevilen bir çocuktu, cenazesine Ankara'dan, İstanbul'dan da çok sayıda kişi geldi, Allah hepsinden razı olsun. İftihar ettiğimiz şey, bir şehit babası olarak teselli ettiğim nokta, oğlumun şehitlik mertebesine erişmesi"

 


İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan Vodafone Arena'dan sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Beşiktaş Kongre üyesi Vefa Karakurdu'nun babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu'nun (70) teröre ve terör destekçilerine tepki gösterdi.

 

AİLENİN İKİNCİ EVLAT ACISI

Akarca Mahallesi'nde bulunan evlerinde taziyeleri kabul eden Karakurdu Ailesi, 2008'de Ereğli-Alaplı karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden oğulları Sabri Ferda Karakurdu'nun ardından bu kez de diğer oğullarını terör saldırısında şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyor.

 

BABA DA EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ

1960 Yılında girdiği Polis Koleji'ni 6 yıl sonra komiser yardımcısı olarak tamamlayan ve sırasıyla Ankara, Bolu, Konya Emniyet Müdürlüğü, Ankara İstihbarat Şube Müdürü, İstanbul Terör Şube Müdürü ve son olarak da Yozgat Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken kendi isteği ile emekliye ayrılan baba Erdal Karakurdu, şehit oğlunun da kendi isteği ile polis olduğunu söyledi.

 

"BU MESLEĞİ KENDİ İSTEDİ"

Evlerinde, açıklamada bulunan baba Karakurdu, "Oğlum Vefa Karakurdu, ben emekli olduktan sonra bu mesleği kendi istedi. İmtihana soktuk ve Polis Akademisini kazandı. Akademiyi komiser yardımcısı olarak tamamladı ve İstanbul'a tayini çıktı. 2005-2007 yılları arasında Kars'ın Arpaçayı ilçesinde şark hizmetini gördükten sonra yeniden İstanbul'daki görevine devam etti. Mukadderatı en son 10 Aralık'ta sona erdi" dedi.

 

"HADİSEYİ ORADA ÖĞRENDİK"

Şehit Vefa Karakurdu'nun eşi Emel Karakurdu'nun babasının kalp ameliyatı olması nedeniyle İstanbul'da torunları Kaan ve Duru'ya baktıklarını anlatan acılı baba, "O gün İstanbul'daydık. Ereğli'ye dönecektik ancak dünürümüz kalp ameliyatı geçirdi, mecburen çocuklarla birlikte kaldık. Bu hadiseyi de oradayken öğrendik" sözleri ile konuştu.



"ALLAH HEPSİNİ KAHRETSİN"

Milli birlik ve beraberlik ruhuna dikkati çeken baba Karakurdu, teröre ve terör destekçilerine de şu sözlerle tepki gösterdi: "Allah hepsini kahretsin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, ne diyeyim? Mukadderat diyelim. İnşallah kökü son bulur, bu hadise son olur. Başka askerimiz, polisimizi şehit olmaz, kimse acı çekmesin, Allah'tan temennimiz bu"

 

"ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ERİŞTİ"

Oğlu Vefa Karakurdu'nun çok sevilen bir polis olduğunu, cenazesine de binlerce kişinin katıldığını belirten baba, "Allah razı olsun, gelen gidenlerden. Çok sevilen bir çocuktu, Ankara'dan, İstanbul'dan da çok sayıda kişi geldi, Allah hepsinden razı olsun. İftihar ettiğimiz şey, bir şehit babası olarak teselli ettiğim nokta şehitlik mertebesine erişmesi" ifadelerine yer verdi.

 

BEŞİKTAŞ SEVGİSİ

Beşiktaş Kongre Üyesi olan oğlunun takımına büyük bir sevgi ile bağlı olduğunu ve ailede herkesin Beşiktaş'ı desteklediğini ifade eden baba Karakurdu, "Maçlara birlikte de gidiyorduk. Beşiktaş stadının açılışına da birlikte gitmiştik. Statta aldığım bayrağı evimin bir kenarına astım" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)