Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir merkezinden geçen Acılık Deresi'ni temizleme çalışmalarına başladı. Grayder kullanılarak yapılan çalışma için bir açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Acılık Deresi'ne kış boyu devam eden yağışların sonucu olarak biriken çeşitli atıklar, gerek çevre temizliği açısından, gerekse görüntü kirliliği açısından rahatsız verici bir durum oluşturuyor. Ayrıca biriken atıklar dere tabanının yükselmesine de neden olduğu için şiddetli bir yağışta dere seviyesinin yükselerek tehlike yaratması da söz konusu" dedi.
Eşref, şunları söyledi;
"Hava koşullarının hala yetersiz olmasına rağmen biz bu çalışmayı öne alarak bir an önce mevcut çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasını istedik.
Zonguldak halkının Acılık Deresi'nin temizliği konusunda son derece duyarlı olduğunu biliyor ve onların bu duyarlılığına belediye olarak kesinlikle katılıyoruz. Yapılan bu çalışma sayesinde dere tabanındaki ve çevresindeki atıklar kaldırılarak temiz bir görüntü elde edilecek.
Ancak bizlerin de vatandaşlarımızdan ricası, çöplerini, atıklarını dereye atmamaları. Bunu özellikle dere çevresindeki dükkan sahiplerinden rica ediyoruz. Daha sağlıklı ve temiz bir çevre için vatandaş-belediye işbirliği mutlak olması gereken bir koşuldur."