AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar başkanlığındaki 20 kişilik heyet, hükümetin bir süre önce başlattığı demokratik açılım kapsamında Mardin, Siirt ve Şırnak illerine gezi gerçekleştirecek.

De-mokratik açılımın bir ayağı olan yöre halkıy la kucaklaşma, bir birini anlama, o bölgedeki teşkilatlarla istişare etme ve tarihî kültürel yerleri gezme şeklinde başlayacak 3 günlük gezi hakkında bilgi ve-ren Uçar, "Zonguldak teşkilatı olarak demok ratik açılım süreci baş ladığından itibaren bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar neticesinde il teşkilatımız ve yerel yöneticilerimizin de katılacağı bir gezi tertip ettik. Pazartesi günü sabah inşallah önce saat 09.30 gibi Mardin'de olacağız. Aynı gün Siirt'i gezeceğiz. Oradaki teşkilatlarımızı ve yöneticilerimizi ziyaret edeceğiz. Ertesi gün de Şırnak'a gideceğiz; teşkilatımız, ilin yöneticileri ve yöre halkıyla görüşeceğiz. Mardin, Siirt ve Şırnak üzerindeki tarihi ve kültürel yerleri de gezip çarşamba günü Diyarbakır Havaalanı'ndan İstanbul'a, oradan da karayoluyla ilimize döneceğiz" diye konuştu.
Uçar, amaçlarının bölge halkını yerinde görmek-tanımak, onlarla kaynaşmak, istişare etmek ve yerel yöneticilerin özellikle Güneydoğu'daki çalışmaları yerinde görmesini sağlamak olduğunu ifade etti. 2 belde belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve ilçe başkanlarının da içinde bulunduğu heyet, önceki gün akşam yola çıktı.