Hak ve Eşitlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kuru Hükümetin Ermeni ve Kürt açılımın AKP?nin kendi projesi olmadığını,  ABD'nin Orta Doğu Projesinin bir uzantısı olduğunu savundu.

Alaplı Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İlçe Teşkilatını ziyaret eden Hak ve Eşitlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kuru hükümetin Kürt ve Ermeni açılımını değerlendirdi.
Hak ve Eşitlik Partisi İlçe Başkanı Dr. Cihat İçelliler ve Yönetim Kurulu Üyelerinden ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Hak ve Eşitlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kuru burada yaptığı konuşmada gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin Kürt ve Ermeni açılımını kendi projesi gibi ortaya attığı öne süren Kuru, şunları kaydetti:
"ABD Orta Doğu projesinde Türkiye'yi bir lider göstermek amacında kendi planının bu sayede başarılı olacağına inanmakta bu açılım ABD'nin bir oyundur. Devlete karşı illegal yollarla savaş açan terörist gruplarla asla masaya oturulmaz ve pazarlık yapılmaz" dedi.
Parti olarak Zonguldak'ta örgütlenme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini Ülke genelinde 63 İlde parti örgütlenmelerinin tamamlandığını belirten Kuru" Zonguldak'ta Merkez İlçe Teşkilatı kurulması için çalışıyoruz. Alaplı'da teşkilatımız tamamlandı. Beldelerimizde de teşkilatlarımızı kurmaya devam ediyoruz. İleriki günlerde de Çaycuma'da Parti Teşkilatı kurulması için çalışmalarımız olacak."