AKP  Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Hükümetin Kürt meselesine çözüm bulmak amacıyla başlattığı 'demokratik açılım projesinin  Terör belasından da kurtulmak adına Ülkenin büyük bir devlet olduğunu, büyük sorunlarını çözerse daha büyük bir devlet olacağını hem Türkiye’mizi  hem  de Dünyayı bilgilendirerek bir üçgen içerisinde yürüdüğünü belirtti.

 

Erdoğan, Hükümetin Kürt meselesine çözüm bulmak amacıyla başlattığı 'demokratik açılım projesini değerlendirdi. Tüm Tükiye’de herkesimin bu konuda büyük bir beklenti içinde olduğunu belirten Erdoğan,” Demokratik açılım projesi Ülkemizin birliğine , beraberliğine, bütünlüğüne ve  Üniter Devlet yapısına zarar vermeksizin, yeni bir çıkış yapısı, yeni bir özgürlük alanı, yeni bir gelişme, annelerin göz yaşı dursun, askerimiz, polisimiz gençlerimiz şehit olmasın, terör belasından da kurtulmak adına bu Ülkenin büyük bir devlet olduğunu, büyük sorunlarını çözerse daha büyük bir devlet olacağını hem Türkiye’mizi  hem  de Dünyayı bilgilendirerek bir üçgen içerisinde yürüyor” dedi.

 

Erdoğan şöyle dedi:

” Hükümetimizin Kürt meselesine çözüm bulmak amacıyla başlattığı 'demokratik açılım projesi ile ilgili almış olduğu bu karar toplum tarafından izleniyor, irdeleniyor ve Türkiye’nin neresini gidip  görürsek görelim, büyük bir beklenti büyük bir açıkça sabır ve tevazu içerisinde bu meseleye kulakla bakılıyor. Diğer siyasi partilerinden de  ve sivil toplum kuruluşlarından bir takım  ticaret erbaplarından, sanayici, iş adamlardan velhasıl yazarlar dan  ve çizerlerden herkesten bu iş içinde katkı sağlamak adına destek sağlanıyor. Yani geniş katılımlı bir havzada çalışılıyor. Türkiye de bu anlamda  ilk böyle bir mesele bu kadar geniş kesimleri, geniş kitleleri hem ilgilendirmesi hem de onların bu meseleye duyarlıklık göstermesi yeni bir gelişme, bu da Hükümetin hiçbir şeyi, hiçbir konuyu  ki en önemli konularımızdan birisi ,  yani sumen altında, halı altında bırakarak, bana ne bir başkası gelsin görevini yapsın dercesine es geçmiyor. Buda Başbakanımızın  gerçekten risk alarak başını taşın altına koyarak  bedeli ne olursa olsun, Ülkemizin birliğine , beraberliğine, bütünlüğüne ve  Üniter Devlet yapısına zarar vermeksizin, yeni bir çıkış yapısı, yeni bir özgürlük alanı, yeni bir gelişme, annelerin göz yaşı dursun, askerimiz, polisimiz gençlerimiz şehit olmasın, terör belasından da kurtulmak adına bu Ülkenin büyük bir devlet olduğunu, büyük sorunlarını çözerse daha büyük bir devlet olacağını hem Türkiye’mizi  hem  de Dünyayı bilgilendirerek bir üçgen içerisinde yürüyor. Bu konunun Irak Boyutu var, Amerika boyutu var ve Türkiye boyutu var. Bu çok önemli burada herkes bu meselelerde gereken çalışmaları  Ülkemizin  de bu konuda öncülüğünde yürütülüyor. Bu konu iyi bir şekilde gelişiyor. Diğer siyasi partilerinde bu konuda desteklerini bugün olmasa bile gelecek süreç içerisinde ya  kendi tabanlarından aklı selim sağduyulu insanlardan, yada mecburiyetten bu konuda daha  farklı daha  iyi niyetli duyarlılık göstereceklerine inanıyoruz. Bun zaman  içerisinde göreceğiz. İnanınız ki iyi yolda sağlam adımlarla gidiliyor. Ülkenin bu temel sorununu da çözdüğümüz zaman,yani Alaplı’da yaşayan vatandaşımız kendisini burada nasıl  emniyette hissediyorsa Diyarbakır’da Tunceli’de Hakkari’de aynı kendini güvenli ve emniyette hissederse mesele yerinde çözülmüş olacaktır”