AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan,  Merkez İlçe ile Devrek-Gökçebey-Çaycuma teşkilatlarına iftar yemeği verdi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Cuma günü Merkez İlçe’ye, Cumartesi günü de Devrek-Gökçebey-Çaycuma teşkilatlarına iftar yemeği verdi.

TTK Memurlar Lokali’nde Merkez İlçe’ye verilen iftar yemeğine, AKP il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ile Uzunmehmet Çocuk Yuvası’ndaki 22 kimsesiz çocuk katıldı.

Fazlı Erdoğan, iftar sonrası, çarpıcı noktalara değinen konuşmasında şunları söyledi:

 

“TOPTAN, TECRÜBELİ DEVLET ADAMI”

“TBMM Başkanlık seçiminde birçok aday adayı başvuruda bulundu. Meclis Başkanımız Köksal Toptan, bu konuda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile defalarca istişarede bulunmuştu. Ama Toptan’ın yerine, yeni dönem Başkanımız yine Zonguldak’ın evladı Mehmet Ali Şahin oldu. Başkan Şahin, Karabük’ün Ovacık ilçesinde doğdu. Fakat Antalya’dan milletvekili seçildi. Köksal Toptan Zonguldak’tan adaylığını koydu. Gönül isterdi ki, Mehmet Ali Şahin de Karabük’ten adaylığını koysaydı. Görev süresi tamamlanan TBMM eski Başkanımız Köksal Toptan, tecrübeli bir devlet adamıdır. Önümüzde uzun bir dönem var. Toptan’ın yeni siyasi yaşamında hem bölgemize, hem AKP’ye, hem de ülkemize faydalı hizmetler yapacağı günleri bekliyorum. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.”

 

“HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

“Biz ‘Kürt açılımı’ ifadesine karşıyız. Kimse bu ifadeyi kullanma konusunda özel bir gayret sarf etmesin. Biz bu ifade yerine ‘demokratik açılım’ı kullanıyoruz. Bu noktada, milli birlik ve beraberlik projesi, ‘özgürlük açılımı’ adı altında bir çalışma yürütülüyor. Önceki gün Başbakan Erdoğan ‘Ulusa Sesleniş’ programında bu konu üzerinde derin bir şekilde durdu. Ülkemizin çeyrek asırdan beri gündeminde olan bir terör sorunu var. Bunun ekonomik, siyasi, diplomatik ve kültürel boyutu var. Velhasıl, bu bölgede bir takım insanların çıkarları söz konusu. Yurtiçinde ve yurtdışında bu ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozarak kendi çarklarını döndüren bir takım merkezler var. Onlara da fırsat vermemek adına yıllardır ordumuzla, emniyet güçlerimizle, Adalet Bakanlığımızla yoğun olarak çalışıyoruz. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ilkesinden, devletimizin üniter yapısından taviz vermeksizin bu olmazsa olmazlarımızı korumak kaydıyla, aziz Atatürk’ün bize bıraktığı cumhuriyet mirasını ve cumhuriyetin temel değerlerini koruyarak, ülkemizi muasır medeniyetleri seviyesine veya onun ötesine taşımak adına gayret gösteriyoruz. Bu çalışmaya katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Zafer Bayramı’nın kutlandığı bugünlerde bu hedefe kitlendik. Başbakanımız bunlardan geriye adım atılmayacağını açıklamalarında söylemiştir. Birlik projesi noktasında fikir üretenlerin başında üniversitelerimiz geliyor. Bu katkı içerisinde bir yol haritası ortaya çıkacaktır. Masada henüz hiçbir şey yoktur. Bizim bu projedeki en büyük arzumuz artık şehit ailelerimizin gözünden yaş akmaması. Doğuda, dağdaki teröristle insanımız birbirinden ayrılsın. Dağdakilerin bizimle ilgisi yok. O teröristlerin adı konsun ve gerçek bir savaşla teröristler temizlensin. Herkes devletine, cumhuriyetine, bayrağına sadık bireyler olarak vatanını ve milletini koruma sevdasında olsun. Hedefimiz budur. Bu proje içinde olmak isteyen herkesin katkısını ve desteğini bekliyoruz.”

 

“BAHÇELİ, TÜRKİYE’Yİ TANIMIYOR”

“Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu konuda sert çıkışları oldu. Sayın Başbakanımız gerekli cevapları verdi. Diğer taraftan, biz AKP olarak Türkiye’nin her bölgesinde ya 1. ya da 2. partiyiz. Haliyle Türkiye’nin her bölgesini 7 yıldan beri tanıyoruz. Yol yaparken Tunceli’yi unutmuyoruz. Hatta geçen gittiğimde baktım. Tunceli’nin yolları gerçekten Zonguldak’tan çok daha iyi… O nedenle Bahçeli’nin şu anda bazı bölgelere gitmediğini görüyoruz. Gönlümüz ister ki, gitsin, yakın gelecekteki kongresini Tunceli’de veya Diyarbakır’da yapsın. Sivas’ta ve diğer doğu illerinde mitingler düzenlesin. Orası da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşadığı yerdir ve bu ülkenin sınırları içerisinde olan vatan toprağıdır. Ama onun tavanında da sağduyulu aklıselim insanların olduğunu ve bu konuya daha ılımlı bakacaklarını ümit ediyorum.”

 

“APO, TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL YERİNDE BESLENİYOR”

“Bahçeli, bundan önce üç partinin ortak olduğu bir hükümetin içerisinde Başbakan Yardımcılığı yaptı. O zaman Anayasa’da bu ülkenin başına bela olan terörist başını asmak çok daha kolaydı. Hiç unutmuyorum, 15 Şubat 1999’da Abdullah Öcalan yakalanıp geldiği zaman aylarca belli bir noktada tutuldu ve yargılandı. Fakat o yargılamanın devam ettiği 1 yıllık süre içerisinde idam yasası kaldırıldı. O günkü hükümetin aldığı bir karardır. Terörist başı da şu anda 10 yıldan beri bu ülkenin en güzel yeri olan İmralı Adası’nda besleniyor. Hizmetinde, doktoru, sağlık memuru, özel aşçısı bile var. Böyle bir durumdan sonra, bu konuyu devlete veya millete, bu vatana ihanet olarak algılamadık. O günkü şartlarına göre böyle yapıldı. Çünkü Türkiye demokrasisinin çıtası yükseliyor. Avrupa ülkelerinde ve diğer gelişmiş ülkelerde idam yasası kaldırıldı. Bunun yanı sıra idam yasasını kaldırmak kaydıyla Apo’yu paketleyip önümüze koydukları söylendi. Apo, 10 yıldan beri o orda duruyor. Diğer tarafta terör devam ediyor. Doğu illerinde vatandaşımız, doktor, sağlık memuru ve öğretmenlik gibi meslekleri yapmaktan korkuyorsa, devlet orada açıkça yok sayılıyorsa, biz devleti bu bölgede var kılmak istiyoruz. Sayın Bahçeli’nin elinde ne varsa masaya koysun. Bizimkiler yanlış olabilir. Bizim önyargımız yok. Açık ve net şekilde herkesin projesine açığız. Çerçeve tam olarak çizilmiş değil. Fikirler ortaya tam olarak konulduktan sonra çerçeveyi birlikte çizelim. Bir eksiklik varsa birlikte çözelim. Ama sen masadan kaçarsan, görüşmelerden uzak durursan bir yerlerde eksikler varsa, o eksiklikler sizin bu masada olmayışınızdandır.”

 

VADİ TEŞKİLATLARINA İFTAR YEMEĞİ

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, önceki gün Çaycuma’da çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Bakacakkadı 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve bu ilçelere bağlı belde teşkilatlarına iftar yemeği verdi.

Erdoğan’ın verdiği iftar yemeğine; AKP Zonguldak İl Başkanlığı yönetimi, Çaycuma İlçe Teşkilatı, Devrek İlçe Teşkilatı, Gökçebey İlçe Teşkilatı, belde teşkilatları, ilçe-belde belediye başkanları, İl-Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinde açılış konuşması yapan AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, “Bu tür yemekler parti içi kaynaşmamızı sağlar” dedi.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı, 11 ayın sultanı olarak kabul edilen ve yılda bir kez kutlanan bir aydır. Bu aylarda oruç tutan da olabilir, tutmayan da olabilir. Hepsine saygı duyuyoruz. İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İftar yemeğinin ardında bahçeye çıkan partililer, çay içerek uzun uzun sohbetler ettiler.