Ereğli Gençlik Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan İlçe Müdürü Serkan Keleş, amaçlarının çocuklar ve gençlere sporu sevdirmek, spor kulüplerinin sporcu  alt yapı kaynağını yaratmalı ve toplumda spor kültürünü  oluşturmak olduğunu vurguladı.

İlçede güreş, basketbol, masa tenisi, hentbol, taekwando, tenis, satranç, voleybol ve yelken olmak üzere toplam 9 branşta faaliyet verildiğini anlatan Keleş şu ifadelere yer verdi:

"Açılış töreninden sonra içlerinde bizim göğsümüzü kabartacak olan bayrağımızı şanla-şerefle dalgalandıracak ümidiyle çalışacak antrenörlerimizle, çocuklarımız ve gençlerimizle buluşacak planlamalarınızı yaz gruplarına göre ayrımı gün ve saatleri birlikte belirleyip başlayacaklar. Bakanlığımız, 'geleceğe yatırım  yapıyoruz' sloganı ile her geçen gün tesisleme anlamında çocuklarımızın ve gençlerimize büyük yatırımlar yapmaktadır. Toplumda teknolojinin getirdiği bireyselleşme, yalnızlaşma,sporla bir nebze olsun değişkenlik gösterecektir. Spor yapan çocuk kendi başına karar verme, birlikte hareket etme, hızlı düşünme, disiplin, saygı gibi değerler yaparak, yaşayarak öğrenecek. Bu bağlamda kendi yeteneklerinin farkına vararak toplumun kendisinden beklediği değerleri kendiliğinden öğrenecektir. Spor merkezlerinde geçireceği zamanların işinin ehli olan antrenörlerin eşliğinde, güler yüzlü yardımcı personel ve memurlarımız ile hoşça eğlenerek  zaman geçireceğini umarak  tesislerimizi onurlandırdığınız ve şenlendirdiğiniz için hepinize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum"