Alaplı ilçesinde, "Kınalı Eller Ahşap Oyuncak Atölyesi Projesi" açılışı yapıldı.

İlçeye bağlı Çamcılar Köyü Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından onaylanan proje kapsamında köyde yaşayan 25 kadın ahşap oyuncak üreterek ev ekonomisine katkı sağlayacak.

Dernek Başkanı Muhammet Akyüz, atölyenin açılışında yaptığı konuşmada, "Defne Kokan Kınalı Eller" projesinin ardından "Kınalı Eller Ahşap Oyuncak Atölyesini" hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin amacının köyde yaşayan ev hanımlarının sanat sahibi olarak ev ekonomisine katkı sağlamaları olduğunu anlatan Akyüz, şöyle konuştu:

"Projeyle, köyde yaşayan kadınlarımızla birlikte yöremizdeki defneleri toplayarak sabun haline getirdik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz atölye ile ahşaptan oyuncak üreterek ev kadınları ev ekonomisine katkıda bulunacaklar. 25'i kadın 30 kursiyerimiz var. İnşallah bu atölyede çok güzel oyuncaklar yaparak ülke ekonomisine de katkıda bulunmak istiyoruz."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da Selçuklu ve Osmanlı döneminde Alaplı'da teknecilik ve kayıkçılığın geliştiğini belirterek, "Ahşap oyuncak kursuna katılacak olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ahşap oyuncakların büyük bir bölümü dışarıdan ithal ediliyor. Bu tür projelerle ev hanımları yerli oyuncak üreterek hem ülke hem de kendi ekonomilerine katkıda bulunacaklardır." diye konuştu.