DİSK,KESK,TMMOB ve TTB’nin katılımı ile 10 Ekim Cumartesi günü Ankara Sıhhıye meydanında yapılması planlanan  Zonguldak dahil yurdun dört bir tarafından “ Emek , Barış ve Demokrasi Mitingi “yürüyüşüne hazırlanırlarken 2 bombanın patlaması sonucu 97 kişinin hayatını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin yaralanması yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da tepkilere neden oldu.

Pazar günü saat 13 de madenci anıtı önünde toplanan Demokrasi Platformun tepki yürüyüşüne, CHP, Merkez ilçe Başkanı Cemal Şahin, CHP Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, sendikaların temsilcileri katıldılar.

Madenci anıtı önünden başlayan yürüyüş Hükümet meydanında son buldu. Yürüyüş sırasında “ Yaşasın halkların Kardeşliği, Faşizme karşı omuz omuza, Devrim şehitleri ölümsüzdür, Katil devlet hesap verecek, “ şeklinde slogan attılar.

Daha sonra Demokrasi platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı bir konuşma yaptı. Kaymakçı yaptığı konuşmasında “  Savaşa inat Barış hemen şimdi, Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde yapılan katliam, Gezi parkı Direnişi ve 7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkemizi kan gölüne çeviren siyasi iktidarın sorumluluğu altında gerçekleşmiştir. Başkentin tam ortasında ve miting güvenliğini sağlamakta yükümlü olan ve ilkemizin kan gölüne çevrilmesine karşı yapılan bir mitingi kana bulayan iktidar, kendisine karşı toplumsal muhalefet istememekte, iktidarını şiddet-törer yöntemlerini devreye sokarak sürdürmeyi amaçlamaktadır.

Bombaları tanıyoruz.18 Mayıs’ta Adana da ve Mersindeki 5 Haziran da Diyarbakır daki 20 Temmuzda huruçtaki patlamalardan tanıyoruz.aynı kaynaklı olduğunu biliyoruz,.Katilleri tanıyoruz, Katiller ; diktatörlük heveslileri, 7 haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır.Katiller 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir.Katiller; yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller; aylardır AKreplerle , TOMA larla,tanklarla,toplarla, ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir” dedi.