Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara gönderilen yardım malzemelerini taşıyan 2 tır, Kdz.Ereğli'de düzenlenen törenle yola çıktı. Ereğli Kaymakamlığı'nca başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan Erdemir 500, Müftülük 276, Ereğli Belediyesi 100 olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile hayır severlerin katkıları ile hazırlanan 1160 koli gıda malzemesini taşıyan 2 tır, protokol üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törenle Bozhane Camisi önünden deprem bölgesine uğurlandı.

"ZONGULDAK'TA 1 ŞEHİDİMİZ, 2 YARALIMIZ VAR"

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada, Suriye'nin İdlip kentinde Esed rejimi saldırıları sonucu 33 askerin şehit verildiğini belirterek, "Çok sayıda şehidimiz ve yaralımız var. Ülkemiz, milletimiz, milletimizin geleceği için hayatını ortaya koyan askerlerimiz, görevlilerimiz, bu çabada maalesef büyük bir sorunla karşılaşma durumunda kaldılar. Zonguldak'tan bir şehidimiz, Gökçebey ve Ereğli olmak üzere 2 yaralımız var. Yaralılarımızın durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Büyük milletlerin önemli özellikleri kederleri ve sevinçleri ortak dayanışma duyguları ile karşılayabilmelerinden meydana gelir. Bizim milletimiz bu özelliğini tarih boyu hep göstere gelmiştir. Neremizde, hangi parçamıza isabet ederse etsin bütün millet olarak o acıyı paylaşmayı, yüklenmeyi ve acının bertarafı için gerekli desteği vermeyi biliyoruz. Umarız daha kötüsünden Allah saklar, umarım daha büyük sorunlarla karşılaşmamış oluruz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum" dedi.

"KATKI VERMEYE HAZIRIZ"

Türk halkının zor zamanları dayanışmayla atlatmayı bilen, bu coğrafyada asırlar boyu dimdik durmayı başaran büyük bir millet olduğunu söyleyen Bektaş, Ereğli'den 2'si bugün olmak üzere toplam 3 tırın deprem bölgesine gönderildiğine değinerek şunları söyledi: "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yalnız değilsiniz, yanınızdayız, yaralarınızı acınızı paylaşıyoruz, gerekirse size güç, katkı vermeye hazırız diyoruz. Bunu kamu kurumları, özel sektör temsilcilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve bireysel vatandaşlarımız olarak yapıyoruz. Burada hiç kimse kendisine ulaşan teklifi geri çevirmiyor. Çabası olan herkese teşekkür ediyorum"

PROTOKOLDEN BAŞSAĞLIĞI

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da yaptıkları konuşmada İdlib'de hayatlarını kaybeden şehitlere başsağlığı yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu, yardım tırlarının hazırlanmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından tırlar dualar eşliğinde yola çıktı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)