Hiçbir kişi ve kurumu hedef almayan kitabın Yazarı Cihangir Koca, Osmanlı devletini roman tarzıyla anlatarak okurlarına sunuyor

*

Kitabın arka kapağında Osmanlı Devleti 623 yıl ayakta kalmıştır. Bu sürenin 314 yılını yedi düvele nam salarak yaşamıştır. Bu dönem, Süleyman Şah’ın Fırat Nehri’ni geçerken boğulup ölmesinden, Kanuni Sultan Süleyman döneminin sonuna kadar ki dönemi kapsamaktadır. Herkesin heyecanla, zevkle ve merakla okuyacağı roman tarzında bir eser. O dönem ahalinin toplumsal yaşantıları nasıldı? Ailevi yaşantıları nasıldı? Hanımefendilerin toplumsal yaşantıdaki kıymeti ve rolü neydi? Uhrevi ve inanç yaşantıları nasıldı? Yöneten ve yönetilen arasındaki ilişki nasıldı? Adalet, samimiyet ve merhamet nasıl tesis edilirdi? Kısaca, bu Cihan Devleti, hangi değerlere sımsıkı sarılarak yüz yıllarca Dünya Hâkim’i olarak yaşadı? Tüm bu soruların yanıtlarını bulacaksınız.” Sözlerinin yer aldığı BÜYÜK SIR isimli kitabı Cihangir Koca kaleme almış. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastane Müdürlüğü görevi sürdüren Cihangir Koca, kitabında toplumsal yaşamda adaletin, sevginin, saygının, samimiyetin ve hoşgörünün vazgeçilmezliğine vurgu yapıyor.

Bir çocuk babası Cihangir Koca’nın, kitaba manevi destek veren eşi Hüsniye Koca’ya da “en kalbi duygularla muhabbetlerini sunduğu” Büyük Sır isimli kitabı büyük ilgi görüyor.