CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, yeni adli yılın başlaması nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Ertuğrul, ‘Aziz cumhuriyetimiz, 1923’ten bu yana dimdik ayaktaysa ve Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yürüyebiliyorsak, bizlerin en büyük güvencesi hukuk sistemimiz olmuştur. Bu güvenceye, sımsıkı sarılmamız ve onu ne pahasına olursun korumamız lazım’ dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“2020 yılının başından bu yana mücadele ettiğimiz virüs salgını sebebiyle, zaman zaman işlerliği kesintiye uğrasa da, o sıkıntılı günlerde de özverili çalışmalarını sürdüren hukukçularımız için yeni adli yıl başladı.
Türk demokrasinin en önemli gücü olan; ancak AK Parti iktidarı boyunca çoğu kez yıpratılmak istenen; çeşitli odakların nüfuz ve baskısı altında bırakılmak için gayret gösterilen hukuk sistemimiz, hatırlanacağı gibi, son günlerde de Çoklu Baro Sistemi gibi saçma sapan bir değişiklik kararı ile daha büyük bir çıkmazın içine itilmek isteniyor. Buna rağmen, siyasetin ve siyasetçinin önünde hiçbir zaman düğme iliklemeyen hukukçularımız, cübbelerine düğme ilikleri yapılmaması için ellerinden geldiği ölçüde kutlu bir mücadele gösterdiler, göstermeye de devam ediyorlar.
Aziz cumhuriyetimiz, 1923’ten bu yana dimdik ayaktaysa ve Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yürüyebiliyorsak, bizlerin en büyük güvencesi hukuk sistemimiz olmuştur. Bu güvenceye, sımsıkı sarılmamız ve onu ne pahasına olursun korumamız lazım. Bu uğurda; hak, hukuk, adalet mücadelesinin lideri olan Genel Başkanımızın öncülüğünde, bundan sonra da hukukçularımızın yanında ve onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.
Bu düşünceler ışığında yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyor; adaletin neferlerine başarı temenni ediyorum.”