Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in iyileştirme ve İntibak Yasası'nın bir an önce çıkartılması için çalışmalara başladığını söyledi.
Bakan Dinçer'e teşekkür eden ve adaletsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını beklediklerini belirten Sarıoğlu, şunları söyledi;
"Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak başta Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan, Türkiye'deki bütün şube başkanı arkadaşlarımız, Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye'yi idare eden bütün yetkililere, milletvekillerimizle tek tek mektup yazarak, sayın Bakanımıza, Başbakanımıza aylardır, yıllardır emeklinin bu adaletsiz maaş alımını kaldırmak, İntibak Yasası'nın bir an önce çıkması için yıllardır mücadele veriliyor. Netice olarak son yeni gelen Bakanımız, İntibak Yasası'nın çıkması için çalışmaları başlattı. Kendisine Türkiye'deki bütün şube Başkanları ve emeklileri adına biz Zonguldak Şube Başkanı ve yönetimim olarak İntibak Yasası'nın bir an önce çıkmasını, bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için mücadelesi için teşekkür ediyoruz. Ama bizim istediğimiz şu, Türkiye'de emekli olan her emeklinin ne kadar prim ödemişse, onun karşılığında adaletli maaş almasını istiyoruz. 2003'den sonra emekli olan arkadaşlarımız 1.5 bin TL civarında emekli maaşı alıyor. Haklarını alıyorlar. Ama 2003'den önce emekli olan arkadaşlarımız 600-700 TL civarında maaş alıyorlar.
Bu adaletsizliktir, bu haksızlıktır. Bu haksızlığın ortadan kalkması için aylardır, yıllardır mücadele veriyoruz. Başta Sayın Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan ve Türkiye'deki şube başkanlarımız emekliler adına tüm yetkilileri yazılı ve sözlü sürekli uyarıyoruz. Netice olarak Sayın Bakanımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Bir an önce bu adaletsizliğin ortadan kalkmasını, emeklilerin hak ettikleri maaşları bir an önce kendilerine verilmesini bir kez daha talep ediyoruz."