Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı  Sertan Ocakcı,  ilçe örgütü yöneticileri ve örgütün eski ilçe başkanları ile birlikte Hamzafakıhlı'ya gittiğini bildirdi. Burada Akpınar sakinleriyle bir araya geldi. Ocakcı, 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu ve bölgenin temel sorunları hakkında mahalle sakinleriyle sohbet etti.

 

Ocakçı  imzasıyla gönderilen yazılı açıklama şöyle:

 

CHP İlçe Başkanı Ocakcı; "Sen evine tok gideceksin ben aç gideceğim. Böyle bir dünya yok.", dedi. Konuşmasında; "Bu ülkede referandumdan önce neler varmış? Açlık varmış, işsizlik varmış, yoksulluk varmış, terör varmış. Artık şehit haberleri televizyon kanallarında altyazılarla verilmeye başlanmış. Bu ülkede var oğlu var.", ifadelerine de yer veren Ocakcı şu görüşleri de sundu:

 

"ARTIK BU ÜLKEDE AÇLIKTAN ÖLEN İNSANLAR VAR."

 

"Bu ülkede esnaf da mutsuz sanayici de... Dolar artınca bir gecede borcu ikiye katlanan sanayici işçi atmak zorunda kalıyor. Artık bu ülkede insanlar açlıktan ölüyor. Eğer bu ülkede insanlar açlıktan ölmeye başlamışsa biz neyin yetkisini, kimin saltanatını konuşuyoruz? Sizler, vatandaş olarak 16 Nisan'da neyi oylayacaksınız? Gençlerimiz 18 yaşında milletvekili olsun mu? 18 yaşını dolduranlara hayırlı olsun. Birilerinin akrabalarından fırsat bulurlarsa artık milletvekili olabilirler. Bu ülkede işsizler bin 200 lira işsizlik maaşı alacaklardı, değil mi? Peki siz alabiliyor musunuz? Hayır. Ama Suriyeliler alıyor. Siz neden alamıyorsunuz? Suriyeliler gıda yardımı da alıyor hediye çeki de alıyor. Siz, bu ülkenin işsiz gençleri olarak, Allah göstermesin, hastanelik olsanız, sana bakmazlar. Paran yok çünkü. Ama Suriyelilere bakmak zorundalar. Onlara bakmamak suç, ama sana bakmamak suç değil. Ancak hepimiz biliyoruz ki, Suriyelilere maaş başlanacağına, bizim işsiz gençlerimize aylık bin lira maaş bağlansa, bu maaştan da Suriyeliler için yardım talep edilse, bizim insanımız bu paradan seve seve Suriyelilere yardım eder. Çünkü bizim milletimiz yardımseverdir, misafirperverdir"

 

"CUMHURİYET BUGÜNE KADAR KİME ZARAR VERDİ?"

 

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde,  Cumhurbaşkanı'na verilmek istenen yetkileri madde madde açıklamaya çalışan CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, tek bir kişiye bazı yetkilerin verilmesiyle ülkenin kolayca eyaletlere bölünebilir hale geleceğini iddia etti. Eyalet sistemi ile vatandan toprak bile verilebileceğini kaydeden Ocakcı;  "Büyük Türkiye mi büyük tek adam mı? Bu değişiklikler Cumhuriyet'e zarar verir. Peki Cumhuriyet, bugüne kadar kime ne zarar verdi?", dedi. Ocakcı, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

 

 

"BU MİLLETİN MAYASINDA ATATÜRK' Ü SEVMEK VAR."

 

"...Küçükken bile bu ülkede hepimize Atatürk sevgisini aşıladılar. Televizyonlarda görüyoruz,  küçücük çocuklar Atatürk'ün fotoğraflarını öpüyorlar. Bu dünyada ne yaparsanız yapın, kimseyi kimseye zorla sevdiremezsiniz. Bu ülkenin mayasında Atatürk'ü sevmek var. Ama, böyle büyük bir devlet adamına bile verilmeyen yetkileri, bugün Cumhurbaşkanı olacak kişiye vermek istiyorlar. Bir muhtara bile beş aza veriliyor bu ülkede. Bir ilçe başkanı olarak, benim de 16 yönetim kurulu üyem var. Bu yönetimleri bile kimse tek başına bize bırakmazken, koca vatanı tek bir adama nasıl bırakabiliriz?..."

 

"SENİ İŞTEN ÇIKARACAK, YERİNE AKRABALARINI ALACAKLAR."

"... Artık memurluk kalkacak, demeye bile başladılar. Memurlar sözleşmeli personel olarak çalışacak. Seni işten çıkaracak olanlar, o işe kendi akrabalarını alacaklar. İşsizlik artmaya devam edecek.", iddiasıyla, ülkenin en önemli temel meselelerinden biri haline gelen işsizliğin 17 Nisan'dan itibaren ortadan kaldırılacağı söylemlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, referandumda sandıktan evet çıkması durumunda, Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikenin kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edilme ihtimali olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı'nın hem devlet başkanı hem hakim hem savcı hem de avukat olmasını öngören bu anayasa değişikliği paketinin kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırarak ülkede güvensizlik ortamı yaratacağına vurgu yapan Ocakcı, kendisini dinleyen vatandaşlara; "Sizler, bir siyasi parti tarafından atanan hakimlere, savcılara nasıl güveneceksiniz?", sorusunu sordu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a, referandumda hayır oyu verecek olan vatandaşlara isnat ettiği sıfatlarla yüklenen Ocakcı, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

 

"ADAMA SORARLAR, SEN KİME TERÖRİST DİYORSUN, DİYE."

"... Ülkenin en tepesinde bulunan iki kişi, bir süredir, referandumda hayır oyu vereceklere terörist, diyor; FETÖ'cü diyor... Benim bir dedem gazi, bir dedem şehittir. Bu milletin her bir ferdinin ailesinin geçmişinde mutlaka bir vatan şehidi vardır. Adama sorarlar, sen kime terörist diyorsun, diye..."

 

"... Biz bu ülkeyi, bizden önceki nesilden Cumhuriyet olarak devraldım. Çocuklarımıza da Cumhuriyet olarak devredeceğiz; ve onlara da sizden sonra geleceklere bu Cumhuriyet'i gelecek nesillerimize Cumhuriyet olarak  teslim et, diyeceğiz..."

 

"KIDEM TAZMİNATINI DA YOK ETMEYE NİYETLENDİLER."

 

Ülkede çalışan kesimin en büyük güvencesinin kıdem tazminatı olduğunu belirten Ocakcı; "Hiç değilse, birileri tarafından işten çıkarıldıkları takdirde, çocuklarına bakabilecek toplu bir para elde edebilmeleri imkanıdır kıdem tazminatı. Emekli olduğumuzda hayatımızın geri kalanını rahatça yaşayabilelim, diye vardır. Bu hakkımızı bile elimizden almaya çalışıyorlar. Zaten bu ülkede işsizlik var. Köylerde mezar kazdıracak genç kalmadı. İş bulabilenler de başka kentlere göç ediyorlar...", dedi. Akpınar'da, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmanın sonunda özellikle kadınların ve gençlerin sorularına yanıt veren CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı'ya sorulan bir soruda, Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde, Hamzafakıhlılı gençlerin çalıştırılmadığı iddiası ortaya atıldı. Genç bir kadın söz alarak; "Başkanım, ta Kestaneci'den insanlar onca yolu gelip buradaki tesislerde çalışıyorlar ama Hamzafakıhlı'da, Akpınar'da oturan kimse burada işe alınmıyor. Bizi kimse sevmiyor mu? Neden bize ayrımcılık yapılıyor?", dedi. Genç bir erkek vatandaş da, kısa bir süre önce Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne gittiğini, Başkan Hüseyin Uysal'dan iş bulma konusunda yardım istediğini ancak Uysal'ın kendisine; "Sende iş varsa sen bana ver.", diyerek kendisini küçük düşürücü bir cevap verdiğini iddia etti. Gençlere yanıt veren CHP İlçe Başkanı Ocakcı da şu görüşleri paylaştı:

 

"NEDENİNİ İKTİDARA SORACAĞIM. SORMAZSAM SİZ DE BANA HESAP SORUN."

 

"... Benim Hamzafakıhlı'da, Akpınar'da oturan gencim, burnunun dibindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde işe giremiyor. Sen, yanı başındaki Organize Sanayi Bölgesi'nde işe giremiyorsan, ben bunun nedenini iktidara sorarım. Öncelikle bu bölgenin insanı çalışmalıdır burada. Eğer ben de bu sözümü yerine getirip, bu sıkıntının nedenini ilgililere sormazsam siz de gelin, bana hesap sorun. Görüyoruz ki, iktidar sahipleri siyasetlerini yalan üzerine kurdukları için vatandaş da bu hesabı sorar. Bu sorununuzun takipçisi olacağıma söz veriyorum. "