2007-2009 yılları arasında Türkiye Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, 2002-2007 yılları arasında Türkiye Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 1997-1998 yıllarında da İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Murat Başeskioğlu, Kdz.Ereğli Kaymakamlığını ziyaret etti.

 

"KALİTE VE MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA TUTTUNUZ"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Başeskioğlu'nu ilçede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Ereğli yaşayanların mutlu oldukları bir ilçe. Biz de bu ilçede görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hem hemşeriniz hem eski İçişleri Bakanımız olarak takdirle sizi takip ediyoruz, devletimize belli bakanlıklarda görev almak suretiyle hizmet ettiniz. Hizmetlerde daime kaliteyi ve vatandaşlarımızın memnuniyetini ön planda tuttunuz. Kamu görevlilerine örnek oluşacak davranışlar oluştu"

 


MADENOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Kendisi gibi Kastamonulu olan Alaplı, Ereğli ve Kozlu Kaymakamlarını, Zonguldak Şehit Ailelerini Derneği'ni ziyaret etmek için Zonguldak'a geldiğini anlatan Başeskioğlu da Madenoğlu'nun görev yaptığı yerlerde başarıları ile ön plana çıktığını ifade ederek şunları söyledi: "Madenoğlu'nu eskiden beri tanıyoruz. Büyük bir özveri ile çalışarak gerçekten mesleki kariyerini en iyi şekilde tanzim etmiş çalıştığı her yerde herkesin rızasını almış değerli bir hemşerimiz. Yakınen takip ettik. İçişleri Bakanlığı'nın her kademesinde rahatlıkla görev alabilecek, görev teslim edilebilecek, sırtınızı rahatlıkla dayayabileceğiniz, devlet millet noktasında büyük bir özgüveni olan kardeşimiz" dedi.

Başeskioğlu, Madenoğlu'na teşekkür plaketi verirken Madenoğlu'da Başeskioğlu'na ilçe ile ilgili hediyeler verdi.

 

"ADAY ADAYI DEĞİLİM"

Başeskioğlu daha sonra Kaymakamlık Toplantı Salonunda gazeteciler ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Siyasette gelinebilecek her makama geldiğini ifade eden Başeskioğlu, "Ben 1 Kasım seçimlerinde kendi arzumla aday olmadım, o kararım da halen devam ediyor. Bu seçimlerde de milletvekili aday adayı değilim. 8 Dönem aralıksız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptım. Siyaseten gelinebilecek her makam geldik, ülkemize hizmet ettik.

 

"GENÇ JENERASYON SİYASETE HAKİM OLMALI"

Artık yeni genç bir jenerasyonunun siyasete hakim olmasını düşünüyorum. Bize düşen onlara yol göstermek. Onun dışında bu seçim önemli bir seçim. İlk defa milletvekilliği ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Bu seçimin ülkemize, demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bir uzlaşma içerisinde geçmişte yaşanmış olaylar demokratik teammüller doğrultusunda seçimleri yapıp seçim sonrası Türkiye'nin yüklü bir gündem maddeleri var, bunların azaltılması için gayret sarf edilmesi lazım diye düşünüyorum.

 

"MAALESEF İSTENMEYEN OLAYLAR YAŞANIYOR"

Bir gazetecinin, "Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sonrası Beşiktaş Kulübünün maça çıkmama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?"sorusuna Başeskioğlu, "Bu tür hadiseler bizleri üzüyor. Bu tabloyu seyreden herkes üzülmüştür. Spor özünde centilmenlik işi, fair playin hakim olduğu birşey. Şiddetin asla ve asla tribünlere girmemesi lazım. Ama maalesef yeşil sahalarda istenmeyen olaylar yaşanıyor. Beşiktaş yönetiminin aldığı bir kararı sorgulamak düşüncesinde değilim. Beşiktaş hangi gerekçelerle bu karara vardı? Bunlar sahalarımızda olmaması gereken tekrarlanmamasını istediğimiz üzücü hadiseler. Beşiktaş, Trabzon, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir güzide takımlarımız. Aralarında tatlı bir rekabet olmalı ve devam etmeli. Şiddet güzel görüntüleri bozuyor. Güzel sahalarımız var, futbola çok para harcanıyor, kaynak aktarılıyor. İnsan bu kadar emeği, kaynağın karşılığını açıkçası sahada çok düzgün bir şekilde, centilmen bir şekilde görmek istiyor. Bu tip olayların bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Bu işin adli boyutu zaten devam ediyor, savcılıklar görev başında"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)