AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, belediye başkan aday adaylarının kamuoyuna kendisini tanıtmasını istedi. Genel Merkezin profesyonel anlamda adayların belirlenmesi için özel bir çalışma yürüteceğini de belirten Uçar gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

* Belde, ilçe, il belediye başkan adaylarının tespiti konusunda Genel Merkezimiz özel bir yöntem belirleyecek. Bunların içerisinde anketler, sivil toplum örgütleri ile bir takım ilişkiler, kanaat önderlerin görüşleri, teşkilat tabanının görüşleri gibi çeşitli usül ve yöntemlerle aday tespitini yapacağız.

* Son 2-3 ay kala adayımızı belirlemeyeceğiz. Ben adayım deyip de bu süreçte bende varım demeyecekler aday olacak arkadaşlarımız 1-1.5 yıl öncesinden çıkacaklar çalışmalarını yapacaklar. Toplumun aday olanı yakından tanıması gerekir, hakikaten o insan o bilgi birikime sahip midir? Aday olacak arkadaşımızın da toplumun beklediği özellikler var, toplumun taban seviyesine inebilmeli onlarla iletişim kurabilecek yapıda olmalı.

* Kdz.Ereğli'de kongre süreci çok abartıldı. Teşkilat içi bir çalışmadır, kendi bünyemizde, sorumlu arkadaşlarımız, milletvekillerimiz ve genel merkezimiz ile bu sorunu çözeriz. Ereğli'de çözülemeyecek bir sorun yoktur, bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar beraberinde İl Yöneticileri, İlçe Başkanı Adem Öztürk ve İlçe Yöneticileri ile gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret etti Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü. Önder Gazetesi'nin 21. Yayın yıldönümünü kutlayan Uçar, Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı aday kriterlerinden gerçekleştirilemeyen ilçe kongresine kadar pek çok konuda da net mesajlar verdi. Uçar'ın yaptığı çarpıcı açıklamalar şu şekilde:

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Önder Gazetesi 20. Yılını tamamladı 21. Yayın yılına girdi. Nice 21 yıllar temenni ediyoruz, başarı versin huzur getirsin. Önder Gazetesi'nin tarafsız, ilkeli ve dürüst yayıncılık ilkesinden ödün vermeden bu süreci devam ettireceğine inanıyoruz. Allah daha nice 21 yıllar nasip etsin.

BELEDİYE BAŞKAN KRİTERLERİ
Bizim bu dönemdeki belediye başkan adayı tespit kriterlerimiz çok daha farklı. Genel Merkez her konuda olduğu gibi bu konuda da profesyonelce aday tespitini yapmak üzere bir takım hazırlıklar yapıyor.
Bu da nedir, daha önce yerel yönetimlerden sorumlu milletvekillerimiz ve koordinatör milletvekillerimiz vardı şimdi genel merkez bizzat kendisi bu süreci kontrol altına tutacak. Adayların hem belediye başkanlarının hem ilçe ve il belediye başkan adaylarının tespiti konusunda özel bir yöntem belirleyecek.
Bunların içerisinde anketler olabilir, sivil toplum örgütleri ile bir takım ilişkiler olabilir, kanaat önderlerin görüşlerini alınabilir, teşkilat tabanı ile çalışılabilir, çeşitli usül ve yöntemlerle aday tespitini yapacağız.

ADAY ADAYLARI ÇIKSIN
Son 2-3 ay kala adayımızı belirlemeyeceğiz. Ben adayım deyip de bu süreçte bende varım demeyecek aday olacak arkadaşlarımız 1-1.5 yıl öncesinden çıkacaklar çalışmalarını yapacaklar. Toplumun aday olanı yakından tanıması gerekir, hakikaten o insan o bilgi birikime sahip midir? Aday olacak arkadaşımızın da toplumun beklediği özellikler var, toplumun taban seviyesine inebilmeli onlarla iletişim kurabilecek yapıda olmalı. Hizmetin dışında da halkımızın beklediği bir takım yetenekleri olmalı. Sadece siz proje üreten bir belediye başkanı olarak halkın karşına çıkamazsınız, halkın seviyesine inecek onlarla ilgilenecek iletişim kurabilecek insanlar olması gerekir.

ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPILACAK
Bu konuda özel bir çalışma yapacağız. İktidar partisinin belediye başkanı olduğu yerlerde hizmetlerin daha verimli daha çabuk geldiğini görüyoruz. Bunun başka İl'lerde örnekler var. Zonguldak hem merkezimizde hem Ereğli'de bundan yoksun bir süreç geçiriyor. O yüzden merkezi hükümet ile uyum içerisinde çalışabilecek bir yerel yönetimin oluşması için çaba sarf ediyoruz. Hem Ereğli'de hem Zonguldak'ta hem Gökçebey'de bunun çalışmalarını yapacağız.

BENDE VARIM DEMESİNİ
BEKLİYORUZ

Şunu da açıkça söylemek gerekirse Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal edecek insanlar istemiyoruz. Belediye Başkanlığını yapacak olan insanların bu süreçte bende varım demesini bekliyoruz. 

İLÇE KONGRESİ
Ereğli'de bu kongre süreci açıkçası çok abartıldı. Teşkilat içi bir çalışmadır, kendi bünyemizde biz sorumlu arkadaşlarımız ile milletvekilleri, genel merkez ile bu sorunumuzu çözeriz. Sadece Ereğli'de değil Türkiye'de 48 tane ilçede böyle bir yöntem uyguladı genel merkezimiz. Bunun içerisinde komşu ilimiz Düzce'de var, önümüzdeki süreç içerisinde bir araya geleceğiz, kararımızı vereceğiz. Eğer teşkilat mensuplarımız gerçekten gönülden bu davaya inandık bu davaya hizmet etme anlayışı ile bu teşkilatlarda görev almışlar ise milletvekillerinin genel merkezinin hiyerarşik yapı içerisinde üstün aldığı karara saygılı olmalılar, Ereğli'de çözülemeyecek bir sorun yoktur bunu da önümüzdeki günlerde çözeceğiz.