Kdz.Ereğli Saadet Partisi İlçe Başkanı Harita Mühendisi Gökhan Göktaş Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. İlçe başkanlığı görevinden istifa eden Gökhan Göktaş’ın yerine partinin genel sekreteri Musa Kumaş Başkanlığa getirildi.

 

Saadet Partisi İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ve Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Gökhan Göktaş parti binasında yapılan toplantıda söz alarak şunları söyledi: "Ereğli’de uzun yıldır siyasette şu sıkıntı var. Hükümet temsilcisi, aday kim olursa olsun mevcut belediye başkanıyla bir kavga. Koltuğa oturan kim olursa olsun ilk işi şunu yapacağım bunu yapacağım değil de mevcut başkan şöyle mevcut başkan böyle. İyide arkadaş sen iktidara gelince ne yapacaksın. Ereğli yıllardır bundan kaybediyor. Siz vizyonunuzu ortaya koymazsanız hiçbir zaman Ereğli’yi alamazsınız. İnsanlar sizleri birilerini eleştirdiğiniz için yada birilerine saha çok bağırdınız diye oy vermezler. Hizmet edeceğinizi görürlerse oy verirler.

 

"EREĞLİ'DE BAKIYORUZ ADAY ADAYLARINA"

Ereğli de bakıyoruz aday adayları arkadaşlarımız işsizliği çözecekler, fabrika açacaklar, yatırımcı çekecekler.  Siz önce haddinizi bilin ve belediyecilik nasıl yapılır onu öğrenin. Yönetmeyi iyi bilirim demekle aday adayı olunmaz. Biz hizmet etmek için bu işe talibiz. Ereğli’ye hizmet etmek için aday adayı oldum. Kişilere yönelik siyaset yapmıyoruz. Ereğli’de en büyük sorun ne ekonomi. Kriz bizi çok etkiledi. İşte belediyenin yüzünden yatırım gelmiyor. Kim diyor bunu iktidar partisi diyor. Ey iktidar partisi sana sesleniyorum. Krizin en büyük sebeplerinden bir tanesi Erdemir özelleştirilmesi mi? Saç ticaretinin fikir boyutunun değişmesi mi? Sonra Erdemir’in küçük yatırımlara girip burada küçük firmaların batma noktasına gelmesi mi?, peki siz özelleştirirken diyemediniz mi ey Erdemir ben seni özelleştiriyorum ama sen saç politikanı, satış politikanı hemen değiştiremezsin. Yada saç dilme gibi ufak işlere giremezsin, kota koyamazmısınız? Siz lojmanları özelleştirirken neden veriyorsunuz? Bu firma bazı şeyleri özel olarak yapmak zorundadır. İkinci sorunumuz ne tersaneler. Yaklaşık 6.000 çalışanı vardı, hepsi işsiz kaldı. Kaldı ki bundan 5 yıl önceye kadar 5 yıl sonraya gemi siparişi veriliyordu. Böyle bir ortamdan şimdi nereye geldik.  Ey iktidar sen 12 yıl süre içerisinde Ereğli’ye ne yaptın. Belediye birçok şeyler yapılıyor. Festivaller tartışılıyor. Biz neden aday olduk birşeyler eksik ondan dolayı ortaya çıktık. Yapılan güzel işlerde var. Bizim geçen seçimlerde seçim vaatlerimizin için yer alan evlere giden hasta olan kişilere evde bakım hizmeti. Bu konuda belediyeye teşekkür etmek istiyorum. O zamanları bazı kişiler bunu söyleyince bize gülmüşlerdi. Evdeki kişiye hizmet mi olur demişlerdi. Yapılan işleri alkışlarız, hükümetimizin de yaptığı güzel işlerde alkışlarız. Ama lütfen CHP gelseydi bu kadar mı yapılırdı. Bizim derdimiz CHP değil. Biz hep şunu söylüyoruz. Eğer Erbakan Hocamız olsaydı yada milli görüş olsaydı bunların kaç katı yapılırdı. İnsanlar bunu görsünler.”dedi.