AK Parti Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Ereğli, geçtiğimiz dönem Ak Parti Ormanlı Belediye Başkanlığına aday gösterilen Bayram Başol’da Ormanlı Belediye Başkanlığına aday adaylığı müracaatında bulundu. 

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlenen ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ormanlı Belediye Başkan aday adayı Bayram Başol, geçtiğimiz dönem aday gösterildiğini hatırlatarak, süreç ile ilgili şunları söyledi:

 

“Birileri Bayram Başoğlu ile yattı, kalktı. Kim benim kendi teşkilatımın içerisinde olan arkadaşlar. Kardeşim benimle uğraşacağına Ormanlı’ya hizmet yap. Biz bu yola birlikte çıktık. Son 3 yıla bakıyoruz, gel Bayram git Bayram Başol. Benim aldığım aile terbiyemi, siyasi terbiyemi hiç araştırdın mı? Ne yapıyorlar kendilerini belli bir makama getirebilmek doğrultusunda önlerinde beni sıkıntı gördüklerinden dolayı Allah bana izin verirse teşkilat ile çalışmayı çok seviyorum, o köprü vazifelerinde Ormanlı’yı hizmete boğma düşüncesindeyim”

 

Başol’un konuşmasının ardından Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’da aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kalay, Ereğli’ye cennetin dünyadaki yansımalarından bir köşesi olarak gördüğünü aday adaylığı kararının birkaç gün içerisinde alınan bir karar olmadığını vurguladı.

 

Kalay konuşmasında şunları söyledi:

“Partimiz ve halkımız bize belediye meclis üyeliğine devam etmemi istemişti. Bende bu süreç içinde partimizin ve halkımızın bize belediye meclisinde verdiği görevi Ereğli meclisinde meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte 5 yıl boyunca en iyi şekilde yerine getirdik. Mecliste alınacak bütün yanlış kararlara karşı meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte beraber direnç göstererek engel olduk. Ereğli halkı adına doğru kararlar almalarını sağladık. Yüzünüzü hiçbir zaman kara çıkartmadık. Belediye meclis üyeliğinde 10 yılı doldurduğum süre içerisinde belediyecilik anlamında kendimi çok geliştirdim sürekli çalışarak gözlemleyerek eksikleri tespit ettim. Kangrene dönüşmüş sorunları ve çözümleri çok iyi biliyorum. Ereğli’nin ihtiyaçlarını eksiklerini ve çözümlerini çok iyi bilen birisi olarak iyi bir ekip çalışmasıyla bu işlerin üzerinden gelineceğini Ereğlimizi Ak Partili belediye saflarına katarak ve başbakanımızın sıkça kullandığı gibi halka hizmet hakka hizmettir ilkesi ile biz halkımızın hizmetkarı olmaya aday olduk. 12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinde belediyeye oy kullanacak merkez mahallelerde mevcut belediye başkanının partisini 5 puan geçerek %46 oy alan bir parti olarak Ereğlimizde yaklaşık olarak her iki kişiden birisinin teveccühünü kazandık. Bu bize gösteriyor ki Ereğli halkı ak partili bir belediye arzuluyor bu yüzden hepimizin üzerinde büyük bir vebal var, bizler el ele vererek omuz omuza durarak birlik içinde beraberlik içinde bu görevimizi yerine getirmek zorundayız. Kafamızı yastığa koymayacağız hep çalışacağız”